četrtek, 25 aprila, 2024
DomaKronikaPrijeli vlomilce, tatu, prestregli 57 ilegalcev

Prijeli vlomilce, tatu, prestregli 57 ilegalcev

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 24. 9. in 27. 9. intervenirali v 184 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 710 klicev.

24. 9. okoli 21.30 je oškodovanec policiste obvestil, da so na območju Trške gore (PP Novo mesto) zamaskirani neznanci vlomili v stanovanjsko hišo in pobegnili s kraja kaznivega dejanja. OKC je o tem seznanil policijske patrulje na širšem območju in policisti so v Ždinji vasi ustavili avtomobil, v katerem je bilo pet osumljencev, starih med 21 in 31 let. Vsem so odvzeli prostost in jih odpeljali v prostore za pridržanje. Po zaključeni preiskavi jih bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Prijeli tatu

Policisti PP Novo mesto so bili 24. 9. okoli 12. ure obveščeni o tatvinah iz prodajaln v trgovskem centru v Novem mestu. Storilec naj bi odtujil več artiklov in peš pobegnil. Takoj so se odzvali, zbrali obvestila in podlagi opisa osumljenca izsledili in prijeli. Zasegli so mu ukradene predmete in jih vrnili oškodovanim prodajalnam. Zoper 22- letnega storilca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

V Gorenjih Sušicah na območju PP Dolenjske Toplice je nekdo skozi vrata vlomil v zidanico in odtujil suhomesnate izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov.

24. 9. dopoldne je v Dolenjih Laknicah na območju PP Trebnje neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi pritlično okno vlomil v
stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil zlat nakit.

V naselju Brvi na območju Brežic je v noči na 24. 9. nekdo vlomil v počitniško prikolico in odtujil ribiško opremo. Lastnik ocenjuje, da je
oškodovan za okoli 4.500 evrov.

V Leskovcu v Podborštu na območju Sevnice je 24. 9. dopoldne neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit v vrednosti okoli 3.000 evrov.

V noči na 26. 9. je nekdo v Muhaberju poskušal vlomiti v delavnico. Storilec je po sprožitvi alarmne naprave pobegnil in v objekt ni uspel
priti.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 24. 9. in 27. 9. na območju Ručetne vasi, Tribuč, Vranovičev, Špeharjev in Tanče Gore (PP Črnomelj) izsledili in prijeli 14 državljanov Pakistana, devet državljanov Sirije, osem državljanov Afganistana, šest državljanov Bangladeša, tri državljane Iraka in dva državljana Irana, na območju Radovice (PP Metlika) sedem državljanov Bangladeša in na območju Brežic osem državljanov Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča