Pripravljeni na novo ‘presenečenje?’

0
1925

Konec meteorološke jeseni se bo še enkrat oglasila gospa zima, in sicer v torek. Vremenoslovce za določene dele Slovenije napovedujejo obilno sneženje. Zaradi močnega sneženja od torka dopoldne do večera bodo vozne razmere predvsem na Notranjskem, Kočevskem ter v nekoliko višjih legah Gorenjske in severne Primorske precej zahtevne. Predvsem v teh krajih bo lahko zapadlo več kot 25 cm snega. Za del  Dolenjske današnji izračuni kažejo, da bo dež s snegom, slednjega bo v višjih legah več, kjer se bo ob okrepljenem severovzhodniku še ohladilo.

V torek med 6. in 11. uro bo morje ob visoki plimi poplavilo nižje ležeče dele obale. Burja bo od torka dopoldne do okoli polnoči na izpostavljenih legah v sunkih presegala hitrost 120 km/h.

Ponoči se bo od zahoda pooblačilo. V zahodni in deloma osrednji Sloveniji se bodo začele pojavljati padavine, po nižinah bo deževalo. Ob morju se bo krepil jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem od 5 do 9 °C.

V torek bo oblačno, padavine bodo dopoldne od zahoda zajele vso Slovenijo. Ob močnejših padavinah se bo meja sneženja marsikje spustila do nižin. Na Primorskem bo zapihala močna burja, drugod severovzhodnik. Temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem od 8 do 11 °C.

Veter bo v noči na sredo večinoma oslabel. V sredo dopoldne bodo padavine povsod ponehale, od zahoda se bo jasnilo. V četrtek bo večinoma sončno, zjutraj in deloma dopoldne po nekaterih nižinah megla. V petek bo sprva precej jasno z dopoldansko meglo po nižinah. Popoldne se bo od jugozahoda pooblačilo. (ARSO)