Pritožba Krke, kazen Bratožu, tekma registrirana

0
994

Četrta tekma košarkarskega finala v Novem mestu med domačo Krko in ljubljansko Olimpijo je bila zelo razburljiva, a strasti se še niso povsem polegle. Registracija 4. tekme finala Lige Nova KBM je bila odložena zaradi najavljene pritožbe KK Krka, kar je potrdil kapetan ekipe s podpisom v zapisniku tekme, poroča spletni portal kosarka.si. Na KZS so danes popoldne sprejeli naslednje odločitve:

Košarkarski klub Krka je pravočasno posredoval pritožbo na registracijo tekme in vplačal pritožbeno takso. V pritožbi so zapisali, da zahtevajo, da se odločitev sodnika o izključitvi igralca Bratož in izrečeni suspenz prekliče in dovoli igralcu igrati na peti tekmi razigravanja za naslov prvaka.
Na osnovi prejete pritožbe je komisar lige sprejel naslednje sklepe:
1. Igralec Domen Bratož (KK Krka) se zaradi izključitve kaznuje v skladu z 100. členom Tekmovalnih propozicij s prepovedjo nastopa na eni tekmi in denarno kaznijo 300,00 EUR. Kazen se izvrši na tekmi peti tekmi razigravanja za prvaka v torek, 29. 5. 2018.
2. KK Krka se zaradi izključitve igralca Bratož kaznuje s kaznijo 200,00 EUR.
3. Tekma Krka : Petrol Olimpija se registrira z doseženim izidom, vplačana pritožbena taksa se ne vrne pritožitelju.
4. KK Krka ima možnost pritožbe na Komisijo za pritožbe KZS do torka, 29. 5. 2018, do 9 ure po elektronski pošti in s vplačilom pritožbene takse 400,00 EUR.
5. Komisar lige je o tem izdal ločena pisna sklepa.
pred tem….

Dogajanje na tekmi:

Tehnična napaka dosojena igralcu BRATOŽ D. (KK Krka) zaradi nešportnega vedenja – simuliranje osebne napake (UKPI, 36.3.1/g).

Izključujoča napaka dosojena igralcu BRATOŽ D. (KK Krka) zaradi nešportnega vedenja – fizični kontakt s sodnikom.

Sklepi:

1. KK KRKA  se zaradi dosojene tehnične napake igralcu Bratož zaradi nešportnega vedenja – simuliranje osebne napake – kaznuje s kaznijo 50,00 EUR.

2. Igralec BRATOŽ D. (KK Krka ) se v skladu z 100. členom Tekmovalnih propozicij izreče suspenz in v času suspenza ne sme nastopati, voditi ekipe ali opravljati drugih dolžnosti na vseh uradnih tekmovanjih v organiaciji KZS.
3. Proti odločitvi komisarja lige o izrečenemu suspenzu zaradi izključitve igralca Bratož, ki lahko velja za obdobje do največ treh tekem, ni možna pritožba.

4. KK KRKA mora v skladu z 111. členom Tekmovalnih propozicij dostaviti širšo obrazložitev pritožbe in potrdilo o vplačilu pritožbene takse 400,00 EUR do ponedeljka, 28. 5. 2018, do 14 ure. Vzrok za skrajšanje roka je igranje pete tekme v torek, 29. 5. 2018.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj