Prometne nesreče in gneča

Prometne nesreče in gneča

-
0 1094

Ob 13.25 je bilo na cesti Novo mesto – Metlika, občina Novo mesto in občina Metlika, razlito gorivo po vozišču. Dežurni delavec CP Novo mesto so del vozišča posuli, gasilci GRC Novo mesto pa so oprali cestišče v dolžini okoli sedmih kilometrov.

Ob 10.53 uri se je na cesti Novo mesto – Metlika, pri Vinji vasi, zgodila prometna nesreča, trčili sta osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, na vozilih odklopili akumulatorja, nevtralizirali in očistili razlite motorne tekočine po vozišču, nudili pomoč delavcem avtovleke pri odstranitvi poškodovanih vozil in reševalcem nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto pri oskrbi ter prenosu v nesreči dveh poškodovanih oseb.

Ob 13.49 sta v naselju Brege, občina Krško, trčila kombinirano in osebno vozilo. Gasilci PGE Krško so kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulatorje in usmerjali promet. Reševalci NMP Krško so tri poškodovane osebe na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Ob 10.10 je na cesti od Biča proti Žužemberku, občina Trebnje, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in obstalo na brežini. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj nesreče in vozilo postavili nazaj na vozišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Zastoji nastajajo: (Prometno informacijski center)
– pred predorom Karavanke proti Avstriji, 8 kilometrov;
– pred Šentiljem proti Avstriji, 1 kilometer;
– na cestah Lucija – Izola občasno v obe smeri ter na cestah Padna – Dragonja in Šmarje – Koper.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Jelšane, Obrežje in Gruškovje.

Danes na primorskih cestah do 16. ure, veljala prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 t.