petek, 19 aprila, 2024
DomaSlovenijaProtesti proti ukrepom. Po omikronu WHO pričakuje konec epidemije

Protesti proti ukrepom. Po omikronu WHO pričakuje konec epidemije

V številnih mestih po svetu so spet potekali protesti proti korona ukrepom. V Evropi je bil največji v Belgiji, kjer je tudi sedež Evropske unije. V Bruslju se je po navedbah organizatorjev zbralo kar pol milijona ljudi, medtem ko policija poroča, da je bilo na ulicah okoli 50.000. Tudi tokrat so izbruhnili spopadi, policija pa je uporabila vodni top. Protestniki v Bruslju so se začeli zbirati ob 11. uri. Policija je še pred začetkom shoda šestim ljudem odvzela prostost, ker so pri sebi imeli nedovoljene pirotehnične izdelke.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je nakazala mogoči konec novega koronavirusa. Kot je za francosko tiskovno agencijo AFP dejal regionalni direktor WHO za Evropo Hans Kluge, bi se lahko namreč zaradi omikrona do marca prekužilo okoli 60 odstotkov Evropejcev, s tem pa bi pandemija sčasoma izzvenela.

“Možno je, da se Evropa premika proti nekakšni končnici pandemije,” je dejal Kluge, a ob tem opozoril, da moramo ostati previdni, saj lahko virus znova mutira. Različica omikron, za katero je več študij pokazalo, da med cepljenimi povzroči blažji potek bolezni kot delta, sicer že dalj časa vzbuja upanje, da se bo covid-19 iz pandemije spreminjal v bolj endemično bolezen, kot je na primer sezonska gripa.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča