četrtek, 18 aprila, 2024
DomaLokalnoProtestni shodi, tudi v Novem mestu

Protestni shodi, tudi v Novem mestu

V več slovenskih mestih so danes potekali protestni shodi. Policija je tudi pred tokratnimi protesti udeležence pozvala, naj pravico do javnega zborovanja in izražanja svojih stališč uveljavljajo mirno in strpno, prav tako pa naj upoštevajo navodila in ukaze policistov. Kot so sporočili z GPU, je Policija seznanjena s podatki o javnih shodih, ki naj bi potekali po več slovenskih mestih. Protestni shod se je ob 15. uri začel tudi na Glavnem trgu v Novem mestu. Zbrala se je peščica ljudi.

Protesti so bili tudi v Ljubljani, Kranju, Mariboru, Novi Gorici, Murski Soboti, Celju, Kopru, Velenju, Postojni, Trbovljah in Kočevju zbrali protestniki. Protesti so minili mirno.

Prišli so s transparenti, z vzkliki pa so vlado pozivali k odstopu zaradi številnih afer in slabega obvladovanja koronske krize. Prav tako so izrazili nasprotovanje ukrepom proti širjenju virusa. “Cepivo ne osvobaja,” je na transparent tokrat zapisala ena od udeleženk, ki želi konec cepljenja, saj je po njenem prepričanju neučinkovito. Nekateri so izrazili tudi dvome o številu okuženih, celo o zasedenosti bolnišnic.

(foto: Sebastjan, Štefan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča