FOTO: Zima s Prevci bo vroča, prva zmaga Slatnarja

0
188

V finski Ruki se je začela nova sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih, kjer je lansko sezono premočno slavil slovenski šampion Peter Prevc. In tudi nova sezona se je začela z dominacijo Prevcev.  Zmagal je Domen Prevc, Peter je bil tretji.  Z novo sezono pa je Slovenija dosegla še en izreden uspeh slovenskega podjetništva, saj je podjetje Slatnar, ki po žalostnem slovesu Elana, s smučmi opremlja naše odlične orle in z zmago Domna prvič osvojilo prvo mesto na tekmah svetovnega pokala. Prav tako tudi tretje mesto 🙂 Tudi Peter tekmuje s smučmi Slatnar.

Drugo mesto je osvojil Severin Freund. Domen je tako s četrtega mesta po prvi seriji pristal na prvem in osvojil prvo zmago v svetovnem pokalu.  Peter, ki je vodil po prvi seriji je v drugo prav tako skočil najbolje, a je po doskoku padel, a kljub temu osvojil odlično tretje mesto.

Pred tem…

Po prvi seriji je vodil Peter Prevc, na drugem mestu je Nemec Severin Freund in na tretjem Avstrijec Manuel Fettner. Domen Prevc je četrti.

Prva tekma nove sezone je v finski Ruki. Na tekmi tekmuje pet Slovencev. Domen Prevc je odlično nastopil v prvi seriji in pristal na trenutno drugem mestu.

Štartne številke Slovencev: Nejc Dežman (2), Anže Lanišek (29), Jurij Tepeš (33), Domen Prevc (39) in Peter Prevc (50). Uro pred tekmo bo poskusna serija.

Na četrtkovih treningih je bil od Slovencev najboljši Domen Prevc, ki je bil najdaljši v prvi seriji treninga (142 m) in četrti v kvalifikacijah (141). Tepeš je skočil 136 m in bil osmi. Peter Prevc, ki je bil kot edini na tekmo že uvrščen, v četrtek še ni našel pravih občutkov. V kvalifikacijah je skočil 129 metrov, pred tem pa na treningih 132 in 106,5 metra.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj