Prvi ekipi Slovenije gre po načrtih

0
17

Danes dopoldan se je v športni dvorani na Otočcu začelo 18. mednarodno prvenstvo Slovenije za mladince, mladinke, kadete ter kadetinje. Zaključilo se bo finali posameznikov in dvojic v nedeljo, 25. septembra 2016, in sicer v popoldanskih urah. Na Dolenjsko je iz 25 držav prišlo 154 igralcev in igralk, ki se bodo v petih dneh pomerili v konkurenci ekip, dvojic in posameznikov.

Dvoboji na Otočcu so zanimivi tudi zato, ker bo član NTK Krka Darko Jorgić skušal na enem izmed svojih zadnjih turnirjev med mladinci pred domačimi gledalci poskrbeti, da bo zmaga v konkurenci izredno močnega turnirja mladincev med posamezniki ostala doma.

Tudi v ekipnem delu bo Slovenija kotirala visoko, glavni tekmeci za prvo mesto bodo tokrat močni Japonci. Poleg Jorgiča za prvo ekipo Slovenije igrajo Erik Paulin ter člana NTK Krka Tilen Cvetko in Peter Hribar. Ekipa je dopoldan začela odlično. V l. kolu se je srečala s povprečno državno vrsto Bolgarije in jo odpravila 3:0 (Jorgič, Cvetko, Pavlin), v drugem pa z močno vrsto ekipe, ki so jo sestavljali po en igralec Srbije, Črne gore in Hrvaške. V bolj izenačeni tekmi so dvoboj dobili s 3:1, pomembno zmago v tem srečanju je prispeval Peter
Hribar. Na ta način je prva vrsta Slovenije dva koraka bližje finalu.

Dobro nastopajo tudi ostale ekipe, a očitno ne bodo tako uspešne kot slovenska prva četverica mladih Slovencev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj