Prvi letošnji. Ste jih prešteli? ;)

0
335

Snežinke, mislim. Čeprav je prva letošnja pošiljka snega skromna, pa se je vsaj nekoliko ohladilo in do ponedeljka bodo razmere omogočale izdelavo umetnega oz. tehničnega snega, zato se bo snežna odeja na naših smučiščih malo odebelila.

Na Primorskem, Notranjskem in Gorenjskem bo prevladovalo sončno vreme z nekaj oblačnosti, proti vzhodu bo oblakov več, a v popoldanskem času se bo tudi tukaj pokazalo sonce. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja, tudi v notranjosti bo nekaj SV vetra.

Najtopleje bo ob morju, kjer se bo ogrelo do 11 stopinj. Ob vetru bodo tudi drugje po Sloveniji temperature nad ničlo in sicer od 4 do 5 stopinj, na Gorenjskem 2 stopinji.

V gorah je zapadlo nekaj suhega snega, ki se je slabo sprijel s podlago, zato je v visokogorju nevarnost proženja plazov ponovno 2. stopnje na 5. stopenjski lestvici. Ponoči bo sneženje povsod ponehalo. Jutri bo na Pohorju, v Vzhodnih Karavankah in Kamniško-Savinskih Alpah večinoma oblačno, v Julijcih in na Snežniku bo precej sonca. Ponoči bo k nam dotekal še nekoliko hladnejši zrak in jutri sredi dneva bo na 1500m -4, na 2500m pa -10 stopinj Celzija.

Ponedeljek bo suh, na vzhodu bo večji del dneva oblačno, v osrednji in zahodni Sloveniji pa večinoma sončno. Še bo pihal SV veter, na Primorskem burja. Zjutraj bo -2, čez dan okoli 5 stopinj. V torek zjutraj in del dopoldneva bo po nižinah megla, čez dan bo sončno, Ampak za kakšno stopinjo hladneje kot v ponedeljek. Megleno bo tudi sredino jutro, sledil bo povsem sončen dan. Zjutraj bo precej hladno, dnevne temperature pa bodo po nekaj dneh spet nad 5 stopinj Celzija.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj