Prvi poraz Krke

0
65

S tekmo med Šentjurjem in Krko se je začelo 5. kolo Lige Nova KBM. Vodilni Novomeščani so gostovali v Šentjurju in doživeli prvi poraz v letošnji sezoni Lige Nova KBM. Tri tekme Lige Nova KBM bodo na sporedu še v soboto, zadnja pa v nedeljo.

ŠENTJUR : KRKA 86:73 (22:26, 26:14, 20:12, 18:21)

STATISTIKA

Konjević (13 skokov, 7 asistenc) 23, Pešić 22, Jereb 10; Lalić 20, Mahkovic 18, L. Lapornik 15

“Tekme v Šentjurju so vedno zahtevne, saj imajo domači odlično podporo s tribun,” je pred obračunom 5. kroga Lige Nove KBM pričakovanja razkril trener Krke Simon Petrov. In ni se zmotil. Njegovi varovanci so na Štajerskem trpeli, na koncu pa doživeli prvi poraz v prvenstvu.

Začetek tekme sicer ni kazal na to. Novomeščani so jo dobro začeli, po trojki Jakova Stipaničeva so prišli do vodstva z 12:4. A nato je razpoloženi Davor Konjević potegnil svojo ekipo, ki je zaigrala zanesljivo in učinkovito v napadu ter agresivno in zbrano v obrambi. Ob koncu prve četrtine je sicer zaostajala, nato pa v drugih dveh povsem zagospodarila na igrišču, s trojko Konjevića je na začetku tretje četrtine povedla z 58:42, prednost 16 točk pa zadržala tudi do konca četrtine.

V zadnjem delu so Šentjurčani nekajkrat vodili za 17, Novomeščani so tri minute pred koncem prišli na -10, domači trener Jakša Vulić je zahteval minuto odmora. Njegovi napotki so obrodili sadove, Šentjur je zaustavil nalet tekmecev in zanesljivo zmagal.

Pri domačih je Konjević dosegel 23 točk, zbral 13 skokov in sedem asistenc (indeks 32), Miloš Pešić jih je dosegel 22, kar 13 iz prostih metov, pri Krki je bil z 20 točkami najboljši Jure Lalić.

V naslednjem krogu bo Šentjur gostoval pri Hopsih na Polzeli, Krka bo gostila Sixt Primorsko.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Jakša Vulić, trener Šentjurja:
“Za nami je sijajna tekma in pomembna zmaga, vendar smo imeli na začetku nekaj težav, saj smo začeli bojazljivo, kot da smo prišli Krko zgolj gledat. Ko smo to popravili, smo nadzirali potek dogodkov na igrišču. Vsem na igrišču čestitam za prikazani trud, ki je bil tokrat lepo nagrajen. Prejšnji zmagi sta nas napolnili s samozavestjo, kar se vidi tudi na treningih. Sedaj je treba v tem ritmu nadaljevati.”

Simon Petrov, trener Krke:
“Gostitelji so bili veliko boljši in nismo imeli prav nobenih priložnosti za kakšen boljši rezultat. Upam, da se bomo iz tega poraza čim več naučili in takih predstav v prihodnje ne bomo kazali.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj