Prvi šef VW mora iti

Prvi šef VW mora iti

-
0 625

Nemški mediji poročajo, da mora prvi mož nemškega proizvajalca vozil, Volkswagen, Matthias Müller, zapustiti družbo. Že v petek bo zapustil VW. Njegovo funkcijo bo prevzel Herbert Diess. V uradni izjavi skupine je navedeno, da “Volkswagen  razmišlja o nadaljnjem razvoju vodstvene strukture skupine, ki bi vključevala tudi kadrovske spremembe v izvršnem odboru.”

Znano pa je, da se VW sooča z veliko afero. Razsežnosti so namreč osupnile številne lastnike vozil po vsem svetu, saj je bilo s spornim programom opremljenih kar 11 milijonov vozil.

Volkswagen je med leti 2009 in 2015 zavajal potrošnike glede najbolj pomembnih lastnosti pri dizelskih vozilih. Potrošniki so zato lahko sprejeli drugačne odločitve kot bi jih, če bi prejeli prave informacije.

Dizelske motorje z oznako EA189, ki so bili naprodaj v avtomobilih znamk Audi, Seat, Škoda in Volkswagen, so v oglasnih in drugih sporočilih predstavljali kot trajnostne in okoljsko prijazne, a so takšni samo v laboratoriju, zaradi goljufive programske opreme pa ne tudi med vsakdanjo vožnjo. Z uporabo tako imenovane odklopne naprave je Volkswagen kršil načela poslovne skrbnosti, predvsem pa je napačno navajal, da avtomobili s tem motorjem ustrezajo zahtevam za prodajo na evropskem trgu.