petek, 19 aprila, 2024
DomaVremePrvi sneg na Gorjancih še pred zimo

Prvi sneg na Gorjancih še pred zimo

Kot kažejo napovedi, se to lahko zgodi že to nedeljo. Ponoči bodo oblaki postopoma prekrili celotno vzhodno in osrednjo Slovenijo, medtem ko bo na Primorskem, Notranjskem in Gorenjskem še večinoma jasno. V zgodnjih jutranjih urah nas bodo od vzhoda dosegle rahle padavine, meja sneženja bo sprva na okoli 1000 metrov nadmorske višine. Pihal bo SV veter, na Primorskem burja.

Ob naši zahodni meji bo zjutraj še nekaj sonca. V zatišnih legah na SZ se bo ohladilo malce pod ničlo, v večjem delu Slovenije bo med 4 in 6 stopinj Celzija, ob morju jih boste imeli 10. Čez dan se bodo padavine na vzhodu nekoliko okrepile in postopno zajele večji del Slovenije, večinoma suho bo le na Primorskem, kjer bo občasno nekaj sonca. K nam bo dotekal še za spoznanje hladnejši zrak in mejo sneženja bo občasno potisnilo vse do 800 metrov, padavine se bodo nadaljevale v noč na ponedeljek.

Sploh na vzhodu bo nenavadno hladno za ta del leta. Termometri bodo kazali le okoli 5, 6 stopinj, kakšna več bo na SZ, 8 stopinj Celzija bo v osrednji Sloveniji. Okoli 15 stopinj bo jutri na Primorskem, bo pa burja poskrbela, da jih boste občutili manj.

Začetek tedna bo na zahodu deloma jasen in suh, na vzhodu bo dopoldne ponekod še rahlo deževalo, popoldne bo povsod suho. Veter bo čez dan oslabel, še bo hladno, dnevne temperature bodo le okoli 10 stopinj. Torek bo suh, deloma sončen in deloma oblačen ter za nekaj stopinj toplejši. Hladnejši zrak bo nad nami spet v sredini tedna, zaradi bolj jasnega in mirnega ozračja bodo noči zelo hladne. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča