Prvič po letu dni prestregli več Rusov kot ostalih

0
261

Ruska agresija nad Ukrajino je v svet pognala poleg ukrajinskih beguncev, v zadnjih tednih tudi številne mlade može iz Rusije, potem ko je Putin ukazal mobilizacijo. In če sem včasih, čeprav sem veliko na cesti, zelo redko opazil tovorno vozilo ruskih registrskih tablic, pa sem v zadnjih dneh videl več osebnih vozil, pač z ruskimi tablicami. V njih mlajše ljudi, moški. Naj priznam, da me je vsaj v zadnjem primeru najprej pritegnilo vozilo, ker gre za t.i. model WV polo, različica sedan, limuzina, ki ga pri nas ni v prodaji. Potem pa vidiš ruske tablice in  mladca, ki ga vojna ne zanima in želi živeti. Kar je prav. Ta je imel recimo srečo.

In v zadnjih dneh so na območju PU Nm prvič, po ne vem koliko mesecih, prestregli več ruskih ilegalcev kot Indijcev, Burindijcev…Mladi, ki naj bi bili tudi vojaški rezervisti,  preprosto bežijo od agresije političnih veljakov!

V zadnjem poročilu PU Nm so zapisali, da so Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Jesenice, Ponikve, Obrežje, Nova vas pri Mokricah, Dobova) izsledili in prijeli 17 državljanov Rusije, 14 državljanov Indije, devet državljanov Pakistana, štiri državljane Bangladeša, tri državljane Maroka, tri državljane Kube in dva državljana Libije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.