Prvo spomladansko udrihanje vremena

0
1207

Po toplem začetku dneva so okoli poldneva že nastale nevihtne celice nad Slovenijo. Najprej nad Primorsko in Notranjsko, kasneje še nad osrednjo in JV Slovenijo in v večernih urah še nad Vzhodno Slovenijo. Marsikje so nastali močnejši nalivi, padala je sodra, ponekod celo toča. Poročajo o težavah zaradi meteorne vode in zalitih prostorih, udarih stel.

  • Ob 18.14 je v ulici Stara cesta v Straži meteorna voda zalila dve garaži površine 24 kvadratnih metrov. Gasilci PGD Vavta vas so izčrpali dva kubična metra vode in počistili prostore. Meteorna voda je zalila tudi dvorišče sosednje hiše. Gasilci PGD Vavta vas so očistili nanos blata in peska.
  • Ob 19.33 je v Vrhovem v občini Radeče iz zamašenega jaška tekla meteorna voda in ogrožala stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Vrhovo so jašek odmašili.
  • Ob 21.29 je v naselju Zloganje, občina Škocjan, zaradi udara strele zagorel gospodarski objekt v velikosti 20 X 5 metrov. Gasilci PGD Škocjan, Zagrad, Grmovlje, Tomažja vas, Bučka, Dobrava in Dole so s pomočjo domačih pogasili požar, ki je zajel del ostrešja in shranjeno slamo. Uničeno slamo so gasilci odstranili iz objekta.
  • Ob 22.16 so v naselju Arnovo selo, občina Brežice, gasilci PGD Spodnja Pohanca s cestišča prečrpali okoli 300 kubičnih metrov meteorne vode, očistili odtočne jaške in zavarovali cestišče.
  • Ob 22.57 so v naselju Selce pri Leskovcu, občina Krško, gasilci PGE Krško in PGD Leskovec iz stanovanjskega objekta prečrpali meteorno vodo.
  • o težavah zaradi meteorne vode poročajo z območja Celja, Prebolda, Žalca, Laškega, Ruš,…

 

Ponoči se bo vreme umirilo. Zjutraj bo pretežno oblačno in večinoma suho, na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 13, v Gornjesavski dolini okoli 5 °C.

V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe. Na Štajerskem in v Prekmurju bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, na Goriškem do 23 °C.

OPOZORILO
Pozno popoldne in zvečer bodo ob nevihtah krajevno možni močnejši nalivi, ni izključena tudi toča.

OBETI
V sredo in četrtek bo delno jasno. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Malo topleje bo. V petek bo precej jasno. (arso)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj