torek, 23 aprila, 2024
DomaSvetPutin ukrajinsko vodstvo označil za neonaciste in odvisnike od mamil

Putin ukrajinsko vodstvo označil za neonaciste in odvisnike od mamil

Nadaljuje se ruska invazija na Ukrajino. Ukrajinsko obrambno ministrstvo trdi, da je v spopadih umrlo več kot 1000 ruskih vojakov. Britanski obrambni minister Ben Wallace pa navaja, da se je po njihovih podatkih število ukrajinskih žrtev v bojih v Ukrajini do popoldneva povišalo na 194, med njimi je 57 civilistov. Dodal je, da je Rusija v bojih izgubila 450 ljudi.

Ruski predsednik Vladimir Putin pa je danes ukrajinsko vojsko pozval, naj prevzame oblast v Kijevu ter vrže z oblasti predsednika Volodimirja Zelenskega in njegove sodelavce, ki jih je označil za “neonaciste” in “odvisnike od mamil”. “Vzemite oblast v svoje roke. Mislim, da se bomo lažje pogajali z vami kot s to bando neonacistov in odvisnikov od mamil,” je ukrajinsko vojsko pozval Putin v nagovoru, ki ga je predvajala ruska televizija.

Ruski predsednik je že v četrtek napad na Ukrajino utemeljil z besedami, da želi doseči njeno denacifikacijo. Sicer je ukrajinski predsednik Zelenski judovskega rodu. Ukrajinski predsednik je sinoči na videokonferenci z voditelji evropskih držav še dejal: “To je morda zadnjič, da me vidite živega,” je poročal Walla News.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča