Q SP KOŠARKA: Slovenija izgubila za 19 točk

0
1177

Slovenski košarkarji so v kvalifikacijah za SP na Bavarskem z Nemčijo imeli pomemben dvoboj v boju za vozovnico na prvenstvo. Slovenci so prepričljivo izgubili, saj so Nemci slavili z 90:71. Kapetan slovenske moške košarkarske izbrane vrste Goran Dragić je po visokem porazu priznal, da je bila to ena od najslabših predstav aktualnih evropskih prvakov v zadnjih letih. Brezzoba podoba Slovenije z ogromnim številom napak v vseh elementih košarkarske igre je privedla do ne ravno najboljše popotnice pred skorajšnjim Eurobasketom, ki ga bodo gostile Nemčija, Italija, Češka in Gruzija.

Slovenci so prvo četrtino začeli dobro, v drugi pa popustili. Polčas so dobili Nemci s 33:31. Tudi v nadaljevanju našim košarkarjem ni šlo in Nemci so prednost še povečali in po tretji četrtini vodili že z 61:46.

NEMČIJA – SLOVENIJA
90:71 (17:20, 16:11,28:15, 29:25)

Na lestvici skupine J sta na prvih dveh mestih Finska in Nemčija, ki imata izkupiček 6-1, Slovenija je pri 5-2, nato pa sledijo Izrael (3-4), Švedska (2-5) in Estonija (2-5). #mojtim se je na pot na Bavarsko odpravil že v petkovem popoldnevu. Selektor Aleksander Sekulić je v München popeljal vseh štirinajst košarkarjev. Dvanajsterico za evropsko prvenstvo bo določil po nedeljski tekmi.

Slovenija in Nemčija sta odigrali petnajst medsebojnih dvobojev. Na devetih so se zmage veselili Slovenci, na šestih pa so bili uspešni Nemci. Reprezentanci sta se nazadnje srečali na lanskih olimpijskih igrah v Tokiu. Slovenija je slavila s 94:70.

Slovenci se bodo dan po tekmi Münchnu odpravili neposredno v Köln, kjer jih za uvod evropskega prvenstva 1. septembra ob 17.15 uri čaka dvoboj z Litvo. Po dnevu premora sledi 3. septembra obračun proti Madžarski (20.30), dan kasneje, torej v nedeljo, 4. septembra, pa še dvoboj proti Bosni in Hercegovini (17.45). Sledi nov dan premora, za konec skupinskega dela pa sledita še dvoboja z gostitelji Nemci (6. september, 20.30) in Francozi (7. september, 17.15).

Turistična agencija Kompas je za vse ljubitelje košarke pripravila posebne navijaške pakete, prav tako pa omogoča tudi nakup vstopnic za tekme brez paketnega aranžmaja. (KZS)