Rahljanje ukrepov

0
2134

Ker število novih okužb in hospitaliziranih s covid 19 že nekaj dni ne narašča skokovito, nas s torkom – torej dan po praznikih, vendarle čakajo nekatere sprostitve ukrepov.

Lahko bomo zamenjali zimske pnevmatike, šli k mehanikom, odprte bodo tudi avtopralnice. Pozneje vlada načrtuje tudi odpiranje prodajaln, kjer se prodaja bela tehnika, pohištvo in gradbena oprema. Gostilne, frizerski in drugi kozmetični saloni ter preostale storitve ostajajo zaprte do nadaljnega. Javni prevoz bi ob upoštevanju strogih varnostnih ukrepov morda lahko zaživel šele konec aprila. Najmanj do takrat se bomo kot kaže morali navaditi tudi na obstoječo omejitev gibanja med občinami.

Vulkanizerji, avtomehaniki in lastniki avtopralnic se torej pripravljajo na delovni torek, prvega po štirih tednih. Veseli so, da bodo končno lahko sprejeli stranke, a se zavedajo, da bo delo odslej precej drugačno kot pred izbruhom epidemije. Večina jih bo naročila sprejemala po telefonu, avtomobile bodo lastniki v delavnice in pralnice vozili točno ob določeni uri, v času opravljanja storitve stranka ne bo v delavnici. Če ne bomo pazili, so prepričani mojstri, se bo število okužb povečalo in spet bomo na začetku.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj