sobota, 20 aprila, 2024
DomaSlovenijaRazburjeni upokojenci: 'zahtevamo dostojne pokojnine'

Razburjeni upokojenci: ‘zahtevamo dostojne pokojnine’

Na Trgu republike v prestolnici se je zbrala množica upokojencev, ki vladi sporočajo, da zahtevajo dostojne pokojnine. V ustavo naj se kot pravica upokojencev vpišeta 13. pokojnina in pravica do letnega dodatka v višini ene upokojenčeve pokojnine, zahtevajo. Plačilo dodatnega zdravstvenega zavarovanja naj za tiste z manj kot 1000 evri pokojnine prevzame država. Država naj bi v skladu z njihovimi zahtevami upokojencem plačala tudi RTV-prispevek.

Protestniki so na shodu t. i. ljudske iniciative Glas upokojencev napolnili ljubljanski Trg republike. V večtisočglavi množici na shodu so predvsem starejši prebivalci, številni pa v rokah nosijo slovenske zastave. Prav tako imajo nekateri tudi transparente, s katerimi sporočajo svoje zahteve in sporočila vladi. Med drugim so na njih napisi Zahtevamo dostojne pokojnine, Hočemo zaslužene pokojnine, Mi smo ustvarjali to državo, v kateri sadove uživate zdaj vsi.

Poudarili so, da gre za tisto generacijo, ki ima največ zaslug za osamosvojitev Slovenije, zato zdaj zahtevajo dostojno življenje, saj pokojnine niso socialna pomoč, ampak pravica. Vladi so sporočali tudi, da je dovolj norčevanja iz njih in da želijo dostojno življenje ter spoštovanje. Shoda se udeležuje tudi več vidnih predstavnikov SDS, poroča STA.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča