petek, 19 aprila, 2024
DomaLokalnoRdeči križ za starejše s pobarvankami Nisi sam

Rdeči križ za starejše s pobarvankami Nisi sam

Lansko leto so na Rdečem križu Novo mesto razveselili skoraj 5000 starejših ob novem letu, letos pa bodo akcijo povezovanja mladih s starejšimi ponovili. Posameznike in organizacije vabijo, da sodelujejo na letošnjem natečaju Nisi sam- slika drobne pozornosti, ki jih sprejemajo do 15. novembra 2021 na Območno združenje RK Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54a. Slike bodo dostavili starejšim in jim tako polepšali praznike.

K sliki naj sodelujoči napišejo primerno besedilo, ki se jim utrne ob misli, da pišejo starejšim ljudem pred novoletnimi prazniki. Napisano naj bo roke ali na računalnik. Letos so natečaju dodali tudi pobarvanke, saj imajo veliko dobrih učinkov na mlade in starejše. K sodelovanju vabijo vrtičkarje, učence, dijake, študente ali druge posameznike in organizacije. 

Vsi napotki so objavljeni na spletni strani: novomesto.ozrk.si pod Naše aktivnosti (Mladi). Posebno priznanje bodo prejele ustanove, ki bodo poslale največ pisem. Nagradili bodo tudi posameznike, ki se bodo izkazali s številom pisem ali inovativnim pristopom. Priznanja in nagrade bodo podelili ob Tednu RK v maju mesecu.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča