torek, 23 aprila, 2024
DomaSlovenijaPrepričljivo zavrnili novelo zakona o vodah, kvorum že presežen

Prepričljivo zavrnili novelo zakona o vodah, kvorum že presežen

Na rerendumu o noveli zakona o vodah je končano, ob 19. uri so se namreč zaprla volišča po državi. Po napovedih Državne volilne komisije bodo prvi delni izidi glasovanja znani predvidoma po 20. uri. Do 16. ure je sicer glasovalo 505.539 volivk in volivcev oziroma kar 29,76 odstotka vseh volilnih upravičencev. Kakšna je bila volja volivcev, bo sicer znano kmalu, ko bo tudi jasno, ali bo na referendumu dosežen kvorum, potreben za zavrnitev zakona.

Da bi bil zakon na referendumu zavrnjen, mora proti glasovati večina volivcev, ki bodo veljavno glasovali, pod pogojem, da bo proti glasovala najmanj petina vseh volivcev oziroma najmanj 339.726 volilnih upravičencev.

Državna volilna komisija sicer opozarja na možnost večje koncentracije volilcev na nekaterih voliščih ob istem času, zato prosijo za razumevanje in potrpežljivost volilnih upravičencev.

Akcija brezplačnih voženj oskrbovancev DSO-jev na volišča poteka tekoče, pa sporočajo iz Sindikata taksistov, ki upokojencem iz DSO-jev nudijo prevoz do volišča. K akciji je pristopilo več kot 300 voznikov in 100 DSO-jev, so sporočili iz Sindikata taksistov. (STA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča