Registracija 25 km/h: o ‘frizirianju,’ hitrih kolesarjih, psih

35700
217

Država bo spet dobila nekaj cekinčkov, češ da zaradi nadzora in varnosti v prometu. Predlagatelj je bil Igor Zorčič iz Brežic. Cena 18 evrov. Takoj po sprejetju zakonu je bil vložen amandma s strani Nove Slovenije.

Slovenska politika oz. kar vladajoča stranka premiera Cerarja je dosegla, da bo po novem potrebno registrirati kolesa z motorjem oz. mopede, ki ne dosežejo hitrost več kot 25 km/h. Ta ista predlagateljica sploh ne ve, koliko je takšnih vozil v Sloveniji, vsaj tako je bilo slišati s strani omenjene stranke. Opozicija pa je mnenja, da bi morali po vsem tem registrirati tudi prehitre ljudi-šprinterje, pse, kolesarje in podobne, ki presegajo 25 km/h in da s tem zadajamo udarec Tomosu, ki je našel tržno nišo.

Po novem bo ta vozila treba registrirati, zavarovati in na njih opraviti tehnični pregled. Novosti pa so tudi pri uporabi čelade. Za navadna kolesa naj bi bila ta obvezna do 18. leta, za mopede, ki ne dosežejo hitrosti več kot 25 kilometrov na uro, pa bo obvezna za vse.

Znano je, da so v zadnjih letih predvsem med mladimi postali zelo popularni mopedi oziroma uradno kolesa s pomožnim motorjem, ki uradno naj ne bi presegali hitrosti 25 kilometrov na uro, a so se ti z malce brkljanja po motorju in odpravo blokade hitrosti hitro prelevili ne le v prave mopede, ampak že kar motorje. Prvi so konec tej praksi želeli narediti v Novi Sloveniji, a je koalicija njihov predlog zavrnila in pripravila svojega.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj