Revoz brez nočne izmene

0
3636

Posledice ukrepov zaradi koronavirusa še naprej neusmiljeno udrihajo po gospodarstvu. Ob razglasitvi epidemije so bile številne gospodarske panoge sredi marca prisiljene zaustaviti proizvodnjo, tudi avtomobilske. Novomeški Revoz, ki je del skupine francoskega giganta Renault, pa z današnjim dnem po naših neuradnih informacijah ukinja nočno izmeno.

Vprašanja glede nočne izmene v Revozu, kdaj se ukinja in razlogi, ter koliko ljudi bo ostalo brez dela in ali je v bodoče mogoče predviden vnovični zagon nočne izmene, so za DolenjskaNews iz Revozove Službe za odnose z javnostmi posredovali odgovor:

28. aprila smo v Revozu po 6-tedenski zaustavitvi in ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov postopno zagnali proizvodnjo najprej v eni in nato še v dveh izmenah. Zaradi negotovih razmer na svetovnem avtomobilskem trgu in upada naročil na globalni ravni, ki je posledica pandemije Covid-19 (od tega v aprilu na za Revoz ključnih trgih: Francija -88 %, Španija -95 %, Italija -97 % …), trenutno ne bomo zagnali polovične nočne izmene. Revoz bo tako nadaljeval s proizvodnjo v dveh izmenah. Delavci, za katere trenutno ni dela, ostanejo na čakanju na delo doma.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj