Revoz poje, koncert ob 40 – letnici MePZ Revoz

0
241

Nocoj ne zamudite imenitnega glasbenega večer. Mešani pevski zbor Revoz vas ob 40 – letnici prepevanja vabi na koncert, ki bo ob 19. 30 uri, v Gostišču na trgu, Hiši kulinarike in turizma v Novem mestu.

Pisalo se je leto 1978, ko je skupina delavcev, pod taktirko Slavka Raucha, ustanovila Pevski zbor IMV in pričela svojo ustvarjalno pot. Leta 1992 se je zbor preimenoval po sponzorju, tovarni Revoz, v MePZ Revoz. V letošnjem jubilejnem letu pa se zaokrožuje tudi 25 let vodenja zbora s strani zborovodkinje Cvetke Krampelj.

Pevci in pevke se poleg slovenske ljudske in umetne pesmi z veseljem lotevajo tudi zahtevnejših del tako slovenskih, kot tujih ustvarjalcev.

Radi se udeležujejo koncertov in pevskih srečanj po Sloveniji, uspešno pa so se preizkušali tudi na tekmovanjih v tujini (Novy Bor na Češkem, Pariz v Franciji, Berlin v Nemčiji, Florida v ZDA, Dunaj v Avstriji, Rovinj in Pazin na Hrvaškem, Sarajevo in Bosanska Krupa v Bosni, Beograd in Novi Sad v Srbiji).

V zadnjih letih so se na odru pridružili pevcema Oliverju Dragojeviću in Vladu Kreslini na njunima koncertoma v Novem mestu.

Zbor danes šteje 27 pevcev in pevk različnih generacij, ki jih na skupnih potepanjih in doživetjih družijo iskreno prijateljstvo, dobra volja, predvsem pa veselje do petja.
Medse toplo sprejmejo vsakega novega člana, ki vstopa v svet glasbe, saj se zavedajo, da bodo le tako lahko uresničili svoje želje in ambicije po kvalitetnem prepevanju.

Na koncertu ob 40-letnici ustvarjanja, jih bodo na odru spremljali pianist Erni Miklič, godalni kvartet GŠ Marjana Kozine in tolkalci GŠ Marjana Kozine Muvaruvagruva, gostje na prireditvi pa bodo harmonikaši Ervina Strune in etno swing skupina Ješča vešča.

PROGRAM
1. C. Trenet: LA MER
2. prir. A. Kumar: KANTAJ NINETA (istrska ljudska)
3. prir. A. Čopi: KEMU SI DALA ROŽICE, št. 1 iz cikla Istrske ljudske
4. prir. A. Čopi: PA PRIDE DAL Z GRAŠČINCE (slov. ljudska iz Tolmina)
5. prir. K. P. Rakar: PA KAKO BOM LJUBILA, št. 1 iz Štiri ljubezenske ljudsje
6. R. Simoniti (I. Cankar): POD JASNIM SONCEM RDEČA ROŽA
7. in 8.: JEŠČA VEŠČA
9. L. Cohen, prir. R. Emerson: HALLELUJAH
10. prir. A. J. Thomas: AFRICAN NOEL
11. V. C. Johnson: BONSE ABA
12. in 13.: HARMONIKARJI ERVINA STRUNE
14. S. in V. Avsenik, prir. P. Dolenc, bes, Ferry Souvan: ČAKALA BOM
15. S. in V. Avsenik, bes. Marjan Stare: LEPO JE BITI MUZIKANT
16. G. Verdi: ZBOR SUŽNJEV iz opere Nabucco (dirigent: g. Slavko Rauch)