torek, 23 aprila, 2024
DomaGospodarstvoRevoz v poletju 43 dni 'doma.' Je to OK?

Revoz v poletju 43 dni ‘doma.’ Je to OK?

Govora je o koroni, manj o gospodarstvu. Vsaj za mene, ki sem doma na Dolenjske, mi vse te posledice po ‘koroni’ niso všeč, Vse več je namreč podjetji, ki težko nabavijo dele, surovine za svojo dejavnost, če pa jih, so le te občutno dražja.

In kot sosed ljudi, ki delajo v novomeškem podjetju, težko spregledam informacijo, da bodo od konca junija do skoraj konca avgusta kar 43 dni prosti oz. brez dela! Ja, vsekakor jim dopust privoščim, ampak se bo po 20. avgustu kaj spremenilo?

Veliko podjetje iz Novega mesta, v lasti francoske korporacije, bo namreč ustavilo proizvodnjo za daljše obdobje, kar se po mojih neuradnih informacijah še ni nikoli zgodilo. Novomeški Revoz je svojim zaposlenim sporočil, da imajo še vedno težavo z dobavo elektronskih delov. Tako da od ponedeljka, 28. junija pa vse do vključno 20. julija, proizvodnja ne bo obratovala. Pri sporočilu so delavcem posredovali, da bo tovarna obratovala med 21. in 29. julijem, 30. julija pa spet ne.

Ob tem so, po mojih informacijah zaposlenim posredovali sporočilo, da bo letošnji t. i. kolektivni dopust trajal tri in ne dva tedna, in sicer od 2. avgusta do vključno 20. avgusta. Kako je z višino plače v tem obdobju veste zaposleni v podjetju.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča