torek, 30 aprila, 2024
DomaKronikaRibiški čuvaji v nemilosti 'raubšicerjev'

Ribiški čuvaji v nemilosti ‘raubšicerjev’

Poletje je čas, ko je ob rekah še toliko več ljudi. Ampak tudi tam veljajo določena pravila. Tudi glede ribolova. Za slednje je potrebna dovolilnica, ki pa jo lahko kupite (za reko Krko) na številnih prodajnih mestih. Prodajna mesta boste našli na povezavi TUKAJ.

A očitno nekateri se na lov odpravljajo brez in ob krivolovu se lahko zgodi marsikaj, ko med drugim napadejo ribiškega čuvaja, poroča novomeška Policijska uprava:

V torek okoli 16.30 ure je ribiški čuvaj v Novem mestu, pri izlivu bršljinskega potoka v Krko, zalotil mladoletnika, ki je lovil ribe brez dovolilnice. V postopek se je vmešala njegova 41-letna mama iz okolice Novega mesta, ribiškega čuvaja popljuvala, vlekla za majico stran in mu grozila, pridružila pa se ji je še 25-letnica iz Škocjana. Slednji bodo policisti napisali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru, 41-letnico pa kazensko ovadili zaradi suma preprečitve uradnega dejanja.

Brežiški policisti so v ponedeljek popoldne nudili pomoč ribiškemu čuvaju, ki je v Dolenji Pirošici ob reki Krki zalotil 14-letnika, ki je lovil ribe brez dovolilnice. Mladenič si je prislužil obdolžilni predlog, ker naj bi bil nesramen do ribiškega čuvaja in kazen zaradi ribolova brez ustrezne dovolilnice.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča