Risi po kazenskih strelih na Olimpijske igre

0
61

V Minsku se je končal kvalifikacijski turnir v hokeju na ledu za uvrstitev na olimpijske igre. In slovenskim hokejistom se je uspelo še drugič uvrstiti na olimpijske igre, potem ko so premagali Poljake, Dance in za konec še gostitelje, Beloruse. Prav zadnja tekma je bila najtrša, saj se je končala s kazenskimi streli, ki pa so jih uspešno izvedli slovenski hokejisti in zasluženo osvojil uvrstitev na olimpijske igre.

Slovenski risi, ki so prepričljivo odpravili Poljake in Dance, danes merijo moči z gostitelji Belorusi. Prva tretjina se je končala brez zadetkov. V drugi tretjini pa je Slovenija takoj na začetku povedla z 2:0, a so po vseh zapletih v zadnji minuti tretjine Belorusi izid znižali na 2.1. V zadnji tretjini so Belorusi dosegli še en gol in po 60. minutah se je tekma končala brez zmagovalca. Izid je bil 2:2. Sledil je podaljšek, ki pa ni prinesel zmagovalca. Za konec so bili še kazenski streli, ki so jih dobili Slovenci. Končni izid je bil 3:2 za Slovenijo.

Trenutni izid je 2:0 za Slovenijo. Takoj v začetku druge tretjine je bil uspešen Tičar, ki je zadel v 22. in 23. minuti. V 39. minuti je bil za Beloruse uspešen Stepanov, ki je bil uspešen tudi v 52. minuti, potem ko je bil pri risih izključen Verlič.

V drugi tretjini pa je igra prekinjena. Pred slovenskimi vrati je ob padcu Stas z drsalko po obrazu zadel Kranjca. Slovenski branilec je okrvavljen obležal na tleh, a se je beloruski napad nadaljeval, sodniki pa so igro prekinili šele, ko je Krošelj pokril ploščico. Zaradi krvi na ledu je bila druga tretjina prekinjena.

Zmagovalec turnirja se bo uvrstil na Olimpijske igre, ki bodo v  južnokorejskem Pjongčangu.