Robert Kokol, več kot fotograf

0
3097

Lepo je v naši sredini imeti ljudi, ki so skromni, a svojimi dejanji in srcem neprecenljivi.

Ljudje smo kot slikovita pomlad, ki je polna barv, različnega prebujanja, brstenja, hotenja, sobivanja, prijateljstva. Ja, prav ste prebrali, prijateljstva.

Živimo v času, ki ima še vedno 12 mescev in dneve, a nas t.i. gonja po nečem več oz. prehitra sodobnost lahko odpelje povsem drugam oz. potlačimo to kar so nam, vsaj nekoč privzgojili. Vrednote.

Še vedno pa so v naši sredini ljudje, ki v svojem poklicnem in umetniškem delu delajo z vsemi novostmi, so uspešni, a kljub temu znajo ohraniti in negovati vrednote, ki nimajo cene.

In v veliko čast mi je, da sem prijatelj Roberta Kokola, profesionalnega in umetniškega fotografa. In tega ne pišem samo zato, ker sva prijatelja in ga imam preprosto rad, tako kot vse njegove najbližje. Pač pa zato, ker je Robi pravi sinonim medgeneracijskega in socialnega sobivanja, ki mu ne manjka takšnih in drugačnih dobrih idej, je poln strpnosti, tudi takrat, ko ga kaj jezi in neverjetnega posluha za pomoč, dobrodelnost in pravično kritiko ter originalnega humorja. Številni Robija poznate.

Novo mesto je lahko več kot zadovoljno, da imamo v naši sredini Belokranjca, ki je s svojim objektivom ozaljšal številne dogodke, ljudi. Ampak s srčnostjo in iskrenostjo, pa je Robi naredil še mnogo več in to veste številni, tako s senčne kot sončne strani Gorjancev.

In trideset let nazaj, toliko časa Robija že pozna, si najverjetneje ni nikoli mislil, da bo to kar je. Nekoč upornik, ob družbeno kritični belokranjski punk sceni, je prav s svojo nesebičnostjo, ustvarjalnostjo in srcem od besed prešel k dejanjem. Verjetno ne načrtno, preprosto zato, ker je človek.

Neverjeten čut abrahama. Robert – Robi, Vse naj in hvala še naslednjih petdeset.  😉

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj