petek, 29 marca, 2024
DomaŠportRoglič do druge etapne zmage

Roglič do druge etapne zmage

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič je zmagovalec šeste etape dirke Pariz–Nica. Slovenski as se je v zaključku znašel brez ekipnih kolegov, a je na napade zasledovalcev odgovoril v svojem slogu in na račun bonifikacijskih sekund še povečal prednost v skupnem seštevku. Roglič ima pred drugim Maximilianom Schachmannom 41 sekund naskoka.

V zadnjih metrih se je zdelo, da je v najboljšem položaju Cofidisov Christophe Laporte, ki je bil tik za Rogličem, pred seboj pa je imel še sotekmovalca Guillauma Martina, a na koncu je bil Kisovčan za 28-letnega Francoza enostavno prehiter in je v cilju le še zmagoslavno dvignil roke za novo etapno zmago. Tretji je bil Avstralec Michael Matthews (BikeExchange), najboljši sprinter v dosedanjem delu sezone Sam Bennett pa je na račun zahtevnosti zaključka (1,8 kilometra s 5,5-odstotnim naklonom, op. a.) odpadel že prej.

“Lepo je dobiti etapo na takšen način. To je zame nekaj novega, zelo vesel sem. Celoten dan je bilo zelo težko, že od samega začetka. Na koncu smo vsi v cilj prišli izčrpani, očitno pa sem imel sam največ energije,” je takoj po drugi etapni zmagi na letošnji izvedbi dirke Pariz–Nica povedal Roglič.

“Osredotočen sem le nase. Če mi uspe do konca ostati zbran, po navadi s tem pridejo turi rezultati,” je še dodal aktualni zmagovalec dirke po Španiji, ki pravi, da se z zasledovalci v skupnem seštevku pred zadnjima etapama ne ukvarja. Skupno ima pred drugim Maximilianom Schachmannom sedaj 41 točk prednosti. 50 sekund pa zaostaja tretjeuvrščeni Ion Izaguirre Insausti, ki brani barve Astane, pri kateri je imel tokrat nekaj tehničnih težav Rus Aleksandr Vlasov. (24ur.com)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča