torek, 23 aprila, 2024
DomaŠportRoglič: "Nič ni zlomljeno. Dokler sem na dirki, se bom boril."

Roglič: “Nič ni zlomljeno. Dokler sem na dirki, se bom boril.”

Tudi tretjo etapo francoske pentlje so zaznamovali hudi padci. V enem je bil udeležen tudi Primož Roglič.

Novinar nizozemskega AD-ja Daniel Dwarswaard s prizorišča v Bretanji sporoča spodbudne novice ob vsej smoli Primoža Rogliča, ki je doletela slovenskega šampiona 10 km pred ciljem 3. etape, ko ga je s pravcatim “bodičkom” zbil Sonny Colbrelli.

Na srečo je vse še v enem kosu in ni nič zlomljenega. Sicer sem popolnoma odprt po telesu. Ni bil najboljši dan, a lahko nadaljujemo,” je po prihodu s slikanja povedal razbiti Roglič.

“Colbrelli me je zbil s telesom. To ni bilo potrebno. A bilo je zelo stresno na teh ozkih ulicah,” je vzrok grdega padca opisal kapetan Jumbo Visme. “Nihče si ne zasluži padca po toliko treninga. Nadaljeval bom. Dokler sem na dirki, se bom boril,” je odločen neuničljivi zasavski orel.

https://www.youtube.com/watch?v=CWR-1S5pOtU&ab_channel=Eurosport

Najprej se je potolkel Geraint Thomas, v zaključku pa jo je grdo skupil Primož Roglič. Zatem je stik s prvimi šprinterji izgubil tudi Tadej Pogačar. Etapo je dobil Tim Merlier.

Tadej Pogačar je v cilj prišel 25 sekund za etapnim zmagovalcem, medtem ko je vidno potolčeni in okrvavljeni Primož Roglič ob pomoči ekipe Movistar ciljno črto prečkal z zaostankom 1:21. Pogačar je v skupnem seštevku zdrsnil na 6. mesto, Roglič pa na 20.

…pred tem

Kaotični zadnji kilometri na preozkih cestah ob sočasnem spustu so zakrivili serijo padcev v zadnjih 12 kilometrih. Deset kilometrov pred ciljem je po tleh grdo zgrmel tudi Primož Roglič, skupaj še z nekaj sotekmovalci iz Jumbo Visme. Rogla je potreboval kar nekaj časa, da je prišel k sebi.

A po vidnih ranah na levi rami in levem boku je vprašanje, v kakšnem stanju sploh je Rogla, da bi se v sredo v vožnji na čas vrnil v boj za skupno zmago. Športni direktor Jumba Visme Frans Maasen je za RTV Slovenija povedal, da je Roglič v bolnišnici na slikanju in da ni videti dobro, več bo znanega pozneje. Ima hude bolečine v trtici. (MMC/RTV Slo)

(foto: screenshot Tour)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča