petek, 19 aprila, 2024
DomaKronikaRomi oropali 92 - letnega moškega. Prijeli so jih.

Romi oropali 92 – letnega moškega. Prijeli so jih.

Policisti PP Črnomelj so bili 12. 5. dopoldne obveščeni, da so neznanci v Črnomlju oropali 92-letnega moškega. Takoj so pričeli z intenzivno preiskavo in aktivnostmi za izsleditev storilca. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je oškodovanec v bančni ustanovi opravil dvig gotovine v višini več kot 10.000 evrov. Ena izmed osumljenk se je v tem času prav tako nahajala na banki, kjer je opazila, da je oškodovanec prejel denar, potem pa ga počakala pred banko in ga spremljala oziroma hodila za njim.

Osumljenka je o tem po telefonu obvestila dva sostorilca in kasneje so vsi trije izmenično spremljali oškodovanca, ki je imel opravke še v več ustanovah. Ko se je 92-letnik peš odpravil proti domu, mu je eden izmed osumljence iz rok iztrgal vrečko z dokumenti in denarnico z denarjem ter pobegnil.

Na podlagi ugotovitev iz preiskave so policisti PP Črnomelj pridobili odredbo sodišča in na naslovu bivanje treh osumljencev v naselju Lokve opravili hišne preiskave. Našli in zasegli so mobilne telefone in manjšo količino prepovedane droge. Zoper trojico bodo po zaključeni preiskavi na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Občane opozarjamo na previdnost pri dvigovanju gotovine na bankomatih ali v bančnih poslovalnicah. Pozorni naj bodo na sumljive osebe, ki jih opazujejo in spremljajo. Z zaposlenimi na banki naj se skušajo dogovoriti, da dvig opravijo v prostoru, kjer je zagotovljena zasebnost, predvsem pa naj večjih količin denarja ne prenašajo naokrog. Če je le možno naj predvsem starejše pri teh opravilih spremlja nekdo od svojcev ali oseb, ki jim zaupajo, še sporočajo policisti PU Nm. Po naših neuradnih informacijah gre za Rome.

Vlomi in tatvine

V naselju Muhaber na območju PP Novo mesto je v noči na 1. 6. nekdo vlomil v drvarnico ob stanovanjski hiši in odtujil lopato, motiko in posodo z gorivom. Z vlomom in tatvino je povzročil za 250 evrov škode.

V Vrhpeči je med 31. 5. in 1. 6. neznanec iz rezervoarjev dveh delovnih strojev iztočil in odtujil 190 litrov goriva.

V Dolenjem Maharovcu na območju PP Šentjernej je med 31. 5. in 1. 6. neznanec z dvorišča odtujil tri korita z rožami.

Med 20. in 22. uro je v Mrtvicah na območju PP Krško nekdo iz odklenjenega objekta odtujil električno ročno orodje in suhomesnate izdelke. Lastnika je oškodoval za 2.000 evrov.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča