sobota, 27 aprila, 2024
DomaKronikaRomi ukradli drog javne razsvetljave in 30 km bežali pred policisti, podobno...

Romi ukradli drog javne razsvetljave in 30 km bežali pred policisti, podobno tudi v Posavju

Še en oz. dva dogodka, ki sta spet zapolnila policijsko poročilo, predvsem pa slednja nedopustnost povzroča veliko dela policistom Policijske uprave Novo mesto.

T.i. folklora z JV Slovenije se nadaljuje, slednja je od osamosvojitve Slovenije podprta oz. plačana z davkoplačevalskim denarjem delovnih ljudi v Sloveniji, pa čeprav je tudi veliko takšnih, ki niso državljani Slovenije, pa vplačujejo v državno malho. A slednja ima očitno več posluha za ljudi, slovenske državljane, ki ne delajo nič oz. se z naslova etničnosti izgovarjajo, da zaposlitve ne dobijo….

In četrtkovo večerno dogajanje se bere kot pravi akcijski roman. Potem ko so jih policisti zalotili z ukradenim drogom, so se storilci podali v beg, in sicer kar 30 km. Akterji znani in že večkrat obravnavani, a očitno z veliko strpnosti nekaterih, lahko nemoteno ‘operirajo’ še naprej.

Na številki novomeške Policijske uprave so v četrtek nekaj po 22. uri prejeli klic o sumljivem dogajanju na parkirišču v Dolenjskih Toplicah. Tam naj bi več oseb poskušalo ukrasti drog javne razsvetljave. Policisti iz Dolenjskih Toplic so na poti na kraj srečali sumljivo vozilo brez luči, v njem štiri osebe, ki jim je iz prtljažnika molel kovinski del, za katerega so kasneje ugotovili, da gre za drog javne razsvetljave.

Ko je 30-letni voznik opazil policiste in modro luč, je začel z veliko hitrostjo voziti v smeri Podturna, Starih Žag, Vrčic… med potjo so iz odprtega prtljažnika pri Podturnu izgubili drog javne razsvetljave, nato pa začeli odmetavati različne predmete, očitno z namenom, da bi upočasnili policijsko vozilo, ki je peljalo za njimi. Drog javne razsvetljave, posodo za gorivo, dele prevlek in sedežev in nazadnje tudi cel sedež so policisti uspešno obvozili, nato pa se prva patrulja ni uspela ogniti odvrženi rezervni pnevmatiki in so obstali s poškodovanim vozilom v bližini Starih Žag.

Pod Vrčicami je čakala dodatna patrulja iz Črnomlja z modrimi lučmi in sireno, vendar 30-letnik tudi njih ni upošteval in je z divjo vožnjo nadaljevali po gozdni pot nad Semičem v smeri Osolnika. Kljub hitri in nevarni vožnji se niso mogli otresti policistov, ki so vztrajali za njimi še nekaj kilometrov po gozdnati cesti. Nazadnje je 30-letnik zaradi neprilagojene hitrosti na makadamski cesti poškodoval motor in je z vozilom obstal. Policisti so bili tik za njimi in na kraju prijeli štiri osebe: 30-letnega voznika, 24 in 15-letnega sopotnika so vklenili, 50-letnega sopotnika, lastnika vozila, ni bilo potrebno. Neregistriran avto brez tablic so zasegli, vse štiri pa pridržali na policijski postaji v Črnomlju. Vsi so doma iz okolice Metlike in so jih policisti že obravnavali.

Zaradi suma storitve več kaznivih dejanj so postopek prevzeli kriminalisti novomeške policijske uprave, so še sporočili s PU Nm.

Nekaj podobnega se je dogajalo naslednji dan, na drugem koncu JV Slovenije oz. v Posavju, kjer imajo prav tako veliko dela z določenimi pripadniki t.i. etničnih skupnosti.

V noči s petka na soboto, okoli 1.30 ure, so policisti v Krškem opazili sumljivo vozilo, potem, ko so bili obveščeni o sprožitvi vlomnega alarma v trgovskem centru v Leskovcu pri Krškem. Ko so osebe v spornem vozilu opazile policiste so z veliko hitrostjo odpeljale v smeri Smednika. Operativno-komunikacijski center je vpoklical patrulje širšega območja Krškega in Šentjerneja, kriminaliste, prometne policiste in vodnike službenih psov. Vozilo je imelo dvignjeno vrata prtljažnika, skozi katera so potniki med vožnjo odmetavali različne predmete, nazadnje tudi so pred policijsko vozilo vrgli tudi rezervno kolo. Policisti so se uspeli oviram ogniti in jih poskusili ustaviti, a sirene in modre luči niso upoštevali. Divja vožnja se je nadaljevali v okolici Smednika, Gmajne in Zameškega, kjer so policisti iz Šentjerneja čez vozišče vrgli bodičasti trak »stinger«, ki je prisilil voznika vozila, da je zaradi preluknjanih pnevmatik ustavil v bližini Hrvaškega Broda. Iz vozila je zbežalo več oseb. Osumljence so iskali s službenimi psi in dronom, a so se storilci zaenkrat uspeli izmuzniti.

Vozilo Renault scenic, s katerim so bežali, so zasegli. Lastnica vozila iz Mihovice je policistom povedala, da je mislila, da je vozilo (sicer veljavno registrirano) doma (pa očitno ni bilo). Z ogledom kraja vloma so hkrati ugotovili, da osumljenci dejanja niso uspeli dokončati, saj niso uspeli odnesti, kar so si pripravili – domnevajo, da jih je pregnal alarm, nato so jih zaposlili še policisti, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča