sreda, 17 aprila, 2024
DomaKronikaRop, poškodba kolesarja, nesreča policistov, ilegalci

Rop, poškodba kolesarja, nesreča policistov, ilegalci

Brežiški policisti so bili ob 8.30 obveščeni, da naj bi v kraju Gregovce neznanci oropali občana. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je v jutranjih urah zamaskirani storilec skozi vrata vstopil v stanovanjsko hišo, starejša oškodovanca zvezal, jima grozil in zahteval denar. Pregledal je prostore v hiši, vendar ni ničesar odtujil in po dejanju peš pobegnil. Kriminalisti in policisti nadaljujejo z intenzivno preiskavo in aktivnostmi za izsleditev storilca.

Hudo poškodovan kolesar

Danes ob 5.35 se je zgodila prometna nesreča v Brežicah. Po prvih ugotovitvah policistov PPP Novo mesto je 53-letni voznik osebnega avtomobila ob prehitevanju trčil v 40-letnega kolesarja. Kolesar, ki med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade, je hudo poškodovan obležal ob cesti, šest metrov od kraja trčenja. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v
bolnišnico, okoliščine nesreče pa policisti še preverjajo.

Prometna nesreča na Hrastu pri Vinici

V četrtek nekaj pred 8.30 so bili policisti PU Nm obveščeni o prometni nesreči z udeležbo službenega vozila češke policije in osebnega avtomobila na regionalni cesti Črnomelj – Vinica. Metliški policisti so opravili ogled in ugotovili, da sta bila gostujoči češki policist in policisti PP Črnomelj napotena na interventno nalogo na območje Balkovcev. 27-letni češki policist, ki je vozil službeno vozilo, na katerem so bile prižgane modre utripajoče luči, je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal preko sredinske črte in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 59-letni voznik. Poškodovanega 59-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, po prvih informacijah je utrpel lažje poškodbe. Potnica v njegovem vozilu in policista v nesreči niso bili poškodovani. Povzročitelju nesreče bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Krškega izsledili in prijeli dva državljana Irana, v Dobovi dva državljana Afganistana, na Mostecu (PP Brežice) dva državljana Afganistana, na območju Balkovcev (PP Črnomelj) šest državljanov Afganistana in pri Malih Brusnicah (PP Novo mesto) dva državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča