Roparja z Ruperč Vrha in Žabjaka s silo nad ženico

Roparja z Ruperč Vrha in Žabjaka s silo nad ženico

-
0 2609

V noči na 9. 8. so bili policisti PP Novo mesto obveščeni, da so na dvorišču stanovanjske hiše v Novem mestu neznanci oropali in večkrat  udarili starejšo oškodovanko. Žrtvi so lažje poškodbe oskrbeli v novomeški
bolnišnici, policisti pa so takoj pričeli s preiskavo in izvajanjem vseh aktivnosti za izsleditev storilcev. Med preiskavo so ugotovili, da sta kaznivega dejanja ropa osumljena 37-letni in 24-letni moški iz okolice
Novega mesta, po naših informacijah gre za osebi z Ruperč Vrha in Žabjaka, ki sta žrtvi odtujila okoli 200 evrov. Neuradno pa naj bi šlo tudi za spolni napad.

Policisti so oba izsledili, jima  odvzeli prostost in ju s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja ropa privedli k preiskovalnemu sodniku. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju za oba odredil pripor.

Vlomi in tatvine

V okolici Šentjerneja je med 7. 8. in 9. 8. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat prstan.

V noči na 10. 8. je v Poljanah pri Mirni Peči nekdo vlomil v prostore društva in odtujil pijačo. Škode je za okoli 600 evrov.

V naselju Trščina na območju Sevnice je neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je pištolo, zlat nakit in ročno uro.

Med 9. 8. in 11. 8. je v Dolah nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil živila ter posodo z gorivom. Lastnike je oškodoval za okoli 500 evrov, so še sporočili s PU Nm.