petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaRoparju odvzeli prostost, našli ukradeno vozilo

Roparju odvzeli prostost, našli ukradeno vozilo

Policisti PP Novo mesto so bili pred dnevi obveščeni o ropu na območju Velike Bučne vasi. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 37-letni osumljenec skozi odklenjena vrata vstopil v hišo in odtujil denar in predmete v vrednosti okoli 3.000 evrov.

Oškodovanka je moškega opazila, ga pregnala iz hiše in stekla za njim. Ko ga je pozvala, da ji izroči ukradene predmete, jo je odrinil in pobegnil. Beg sta mu poskušala preprečiti dva občana, storilec se ju je poskušal otresti, enega izmed njih je udaril. Policisti so osumljencu kaznivega dejanja roparske tatvine 11. 5. odvzeli prostost in ga pridržali. Jutri ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. 37-letnika so letos že 21-krat obravnavali zaradi kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete, so sporočili s PU Nm.

Našli tudi avtomobil, ki ga je ukradel pridržani 37 – letni moški

Policisti PP Novo mesto so pri naselju Brezje našli avtomobil, ki je bil med 9. 5. in 11. 5. ukraden z dvorišča stanovanjske hiše v Gorenjih Kamencah. Ugotovili so, da je kaznivega dejanja osumljen 37-letni moški, kateremu so že včeraj zaradi kaznivega dejanja roparske tatvine odvzeli prostost in ga pridržali. Osumljenca so letos že 21-krat obravnavali zaradi
kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete. Osebni avtomobil so zasegli in ga vrnili oškodovancu.

Prijeli tatu prikolice

5. 5. smo bili obveščeni, sa je s parkirnega prostora v Dolenjskih Toplicah nekdo odtujil avtomobilsko prikolico. Policisti PP Dolenjske Toplice so med preiskavo ugotovili, da je kaznivega dejanja tatvine osumljen 37-letni moški iz okolice Dolenjskih Toplic. 10. 5. okoli 20. ure so osumljenca z osebnim avtomobilom s pripeto prikolico ustavili na območju Kočevskih Poljan. Ugotovili so, da na prikolici prevaža drva, za katera ni znal pojasniti izvora in prav tako sumijo, da so ukradena. Prikolico in drva so zasegli in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin. 37-letnika bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Tatvine

Z dvorišča stanovanjske hiše v Hudem na območju PP Novo mesto je v noči na 10. 5. nekdo odtujil psa pasme nemški ovčar.

V Brežicah je v noči na 10. 5. neznanec skozi vrata vlomil v gostinski lokal. Odtujil ni ničesar, povzročil je le premoženjsko škodo, povzročeno z vlomom.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča