sobota, 27 aprila, 2024
DomaLokalnoRotary klub Sevnica - Izlet za otroke s poplavljenih območij

Rotary klub Sevnica – Izlet za otroke s poplavljenih območij

14. avgust je bil dan, ki bo za vedno ostal zapisan v srcih vseh nas. V organizaciji Rotary klub Sevnica se je odvijal poseben dogodek – Dan solidarnosti. Dan, ko smo skupaj z otroki s poplavljenih območij ustvarjali nasmeh, veselje in neizmerno toplino.

Tisti čustveni trenutek, ko smo sprejeli poln avtobus otrok s poplavljenih območij, pretežno Mozirja in okolice, je bil trenutek, ki nas je zedinil v enotni gesti sočutja. V teh težkih trenutkih, ko so mnoge družine prizadele poplave, se je pokazala veličina človeške solidarnosti. In danes smo jo začutili na lastni koži.

Rotary International – Rotary Slovenia and North Macedonia, je združenje, ki mu vlada humanost, širina duha in pripravljenost pomagati, se je združilo s partnerji in podporniki, da bi skupaj ustvarili dan, ki bo za vedno ostal v spominu. Nasmehi otrok so naše največje darilo in danes smo naredili vse, da smo jih priklicali na njihove obraze.

Otroci, ki so prišli s svojimi učiteljicami in mentorji, so bili deležni nepozabnih trenutkov. Kopanje na Bazenu Sevnica je bilo prežeto z veseljem in smehom, otroci so uživali v vodnih dogodivščinah, ustvarjalnih delavnicah, plesnih animacijah in glasbeni meditaciji. Sledilo je okusno kosilo v Gostišču Dolinšek, s slastnim sladoledom za posladek.

Obisk Gradu Sevnica je prinesel še več čarobnih trenutkov. Grajska gospoda nas je toplo sprejela, in skupaj smo se prepustili grajskim igram v parku. Odkrivali smo skrivnosti gradu, pokukali v grajski vodnjak, občudovali poslikave stolpa s freskami, si ogledali staro učilnico, gasilsko zbirko, vedoželjno odkrivali čudoviti svet lutk v Grajskem lutkovnem gledališču Sevnica, viteško opremo in celo pokukali v grajsko ječo!

Ob odhodu je vsak otrok in mentor prejel darilce, ki so jih pripravili in podarili prijatelji iz podjetja Lekos, za kar se želimo posebej zahvaliti Bredi Drenek Sotošek, naši ustanovni predsednici in pobudnici ustanovitve Rotary kluba Sevnica.

Skozi prijetne doživljaje in pozitivne vtise smo med vsemi udeleženci stkali trdne prijateljske vezi, ki bodo trajale še dolgo.

Danes smo dokazali, da smo kot skupnost močni. Dali smo otrokom upanje in nasmeh, ki ju potrebujejo. A to je šele začetek. V Rotary klubu Sevnica bomo še naprej zbirali sredstva, organizirali projekte in stali ob strani tistim, ki so v stiski.

Vrnili smo nasmehe otrokom. In skupaj bomo še naprej gradili prihodnost, polno ljubezni, upanja in iskrenosti.

Hvala vsem, ki ste bili del tega čudovitega dneva in ga pomagali ustvariti: Prevozi Prah – Turizem Toni, Občina Sevnica, KŠTM Sevnica, Rotaract klub Sevnica, Društvo Sevniški graščaki – Sinjo Jezernik, Marija Jezernik, Miran Štojs, Marjana Štojs, Mirko Slemenšek, Marjana Slemenšek, Gostišče Dolinšek – Martin Gostišče Dolinšek z družino, Jerneja Gabrič, Tamara Krulec, Tanja Poljšak, Klara Poljšak, Maja Marinčič, Kim Špiler, Erik Makovec, Hana Kašič, Jakob Kašič, Brane Vidmar, Annemarie Culetto, Renata Kuhar, Pavla Botter, Zala Acman, Alenka Čulk, Anita Jeraj, Marija Rozoničnik.

Posebno zahvalo za idejo, vodenje in izvedbo tega ganljivega projekta si vsekakor zasluži naša članica Mirjana Jelančič, ki je v zelo kratkem času organizirala, vodila in izpeljala tako srčen projekt.

Hvala vsem za vašo podporo, sočutje in srčnost.
Rok Petančič, predsednik Rotary kluba Sevnica 2023/24

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča