ponedeljek, 13 maja, 2024
DomaLokalnoRotary klub Sevnica še z enim izletom za otroke s poplavljenih območji

Rotary klub Sevnica še z enim izletom za otroke s poplavljenih območji

V organizaciji Rotary klub Sevnica so v sredo izvedli ponovitveni sprostitveni izlet za otroke s poplavljenih območij. In ta dan je bil več kot le izlet. Bil je dan smeha, veselja in skupne solidarnosti.
Naš avtobus so danes napolnili otroci iz Gornjega Grada, Nazarij, Mozirja, Rečice ob Savinji in Luč s spremljevalkami – učiteljicami. Z veseljem smo jih pozdravili v starem delu Sevnice, kjer smo jih pričakali s slastno pico in osvežilnim sokom v Gostilnica Plus+. Otroci so se že na začetku lahko okrepčali in pričeli dan s polno energije. Aktivnosti so se nato odvijale na Bazenu Sevnica, kjer so se otroci lahko osvežili v prijetno hladni vodi, uživali v različnih vodnih aktivnostih, plesnih animacijah ter posebnem doživetju – zorbingu na vodi. Likovne in ustvarjalne delavnice so pognale otroško domišljijo, prav tako pa je glasbena delavnica prinesla svojevrsten utrip.
Kosilo v Gostišču Dolinšek je bilo prava poslastica, sledil pa je ogled Gradu Sevnica. Otroci so odkrivali grajske skrivnosti, si ogledali freske, stolp, grofovo sobo, galerijo ter staro šolsko učilnico. V grajskem parku je bilo druženje nadaljevano na dogodku Dan družin, kjer so otroci spoznali policiste, gasilce, se igrali s psi, plesali z mažoretami, skakali po velikem napihljivem igralu, spoznavali aktivnosti številnih društev in si ogledali čudovito predstavo, pred odhodom pa so nas KŠTM-jevci razvajali s sladoledom.
Slaščičarna Julija je dodala piko na i temu čudovitemu dnevu. Vsak otrok je namreč prejel vrečko z okusnimi sladkimi dobrotami, ki jo je odnesel domov. Prijetno presenečenje, ki bo še dolgo ostalo v spominu.
Na koncu smo se poslovili, se stisnili v objeme in pomahali do zadnjega ovinka. Vemo, da smo naredili nekaj posebnega, nekaj, kar bo otrokom ostalo v srcih kot izjemen spomin.
Hvaležni smo vsem, ki ste nam pomagali prižgati iskrice v otroških očeh: Turizem Toni – Prevozi Prah, Občina Sevnica, KŠTM Sevnica, Gostilnica Plus+, Gradnje, d.o.o. – Jernej Povše, Gostišče DolinšekMartin Gostišče Dolinšek z družino, SLAŠČIČARNA JULIJA – Bruno Gabrijele, d.o.o., Gibalen – Alen Žičkar s.p., Jerneja Gabrič, prof., Nena Bedek, prof., Mojca Švigelj, Maja Marinčič, Tanja Poljšak, Klara Poljšak, Tamara Krulec, Veronika Pečnik Zgonc, prof., Annemarie Culetto, vodnica Petra, voznik Brane Vidmar, učiteljice Slavica Suhovršnik, Polona Oblak, Silva Robnik, Mija Pečnik.
Še posebej pa gre zahvala naši članici Mirjana Jelančič, prof., za idejo, organizacijo in vodenje tega čudovitega projekta.
Vrnili smo otrokom nasmehe in to je tisto, kar šteje. To je tisto, kar nas povezuje in dela močne. Hvala, ker ste bili del te izjemne zgodbe.
Z zbiranjem sredstev nadaljujemo, naslednji večji dogodek bo Dobrodelna operna predstava LA TRAVIATA A3 (G. Verdi), ki bo potekala v petek, 15. septembra 2023, ob 19.30 na Gradu Sevnica in katere izkupiček bo v celoti namenjen pomoči potrebnim v poplavah. Dobrodošli!
Rok Petančič, Rotary klub Sevnica
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča