Rudolfovanje, 20. Novomeški tek, VN Adrie

Rudolfovanje, 20. Novomeški tek, VN Adrie

-
0 492

Začel se je pester konec tedna na območju Mestne občine Novo mesto. Že to soboto se lahko udeležite Rudolfovanja in 20. Novomeškega teka, v nedeljo pa bo vse v znamenju kolesarstva, saj bo VN Adrie.

Rudolfovanje 2019. Lokacija: Konjeniški šolski športni center Češča vas.

V okviru praznovanja občinskega praznika Mestne občine Novo mesto Pohodniško društvo Novo mesto že petič organizira Rudolfovanje 2019, pohodniško, kolesarsko in kulturno prireditev za obuditev in oživitev Rudolfove poti, skoraj 40 km dolge pohodniške in kolesarske poti po mejah bivšega mestnega pomerija Rudolfswertha, kakor ga je določil Rudolf IV. Habsburški z ustanovno listino leta 1365.

Vabimo vas, da se 6. aprila 2019 udeležite enega od dogodkov s skupnim zaključkom in kulturnim programom ob 16. uri v Konjeniškem šolskem športnem centru Češča vas:

pohoda po celotni trasi Rudolfove poti (izhodišče Konjeniški šolski športni center Češča vas, začetek pohoda ob 6. uri, okrepčilo med potjo, prevoz za morebitne izčrpane),
osrednjega pohoda (ob 10. uri prevoz z avtobusi izpred Konjeniškega šolskega športnega centra Češča vas do pokritega vkopa v Karteljevem), 15 km hoje z vmesnimi postanki,
treking kolesarjenja po celotni trasi Rudolfove poti (izhodišče Konjeniški šolski športni center Češča vas, začetek kolesarjenja ob 11. uri, prevoz za morebitne izčrpane); težavnost: V1, S1, dva krajša odseka V2, S2,
pohoda za najmlajše in najstarejše, začetek izpred Rotovža (Glavni trg v Novem mestu) ob 14. uri, približno 7 km hoje.
Ob 18. uri, po končanem zaključku, bo organiziran prevoz v Novo mesto za vse udeležence, ki bodo to želeli. V Konjeniškem šolskem športnem centru Češča vas bo zaključek aktivnega druženja. Vsak udeleženec pohoda ali kolesarjenja dobi brezplačen topel obrok in napitek.

AK Krka pa na Glavnem trgu od 13. ure dalje pripravlja že 20. Novomeški tek. Gre za tradicionalna tekaška prireditev za vse generacije: – ulični teki v okviru Delavskih športnih iger na 1000 in 1500 m – teki mladih na 500 do 1500 m – štafetni teki OŠ na 3 x 500 m – netekmovalni tek predšolskih otrok na 200 m – rekreativni tek na 8,0 km za točkovanje Tekov Dolenjske 2019.