S 1. junijem spet Moj šofer

0
91

Občina Semič bo s 1. junijem 2020, ponovno pričela izvajanjem prostovoljne prevozov Moj šofer.

Naročniki prevozov lahko svoje potrebe po prevozu na zdravniške in specialistične preglede na območju Bele krajine in Novega mesta sporočijo Društvu upokojencev Semič na telefonsko številko 040 628 181 vsaj tri delovne pred potrebnim prevozov, in sicer

ob ponedeljkih od 11. do 13. ure,

ob sredah od 11. do 13. ure

ter ob petkih od 11. do 13. ure,

Upravičeni uporabniki do brezplačne vožnje so upokojenci in invalidi z manjšimi telesnimi in duševnimi okvarami, ki so popolnoma samostojni pri opravljanju vseh življenjskih potreb ter imajo prijavljeno stalno bivališče v Občini Semič. V kolikor naročnik prevoza ni popolnoma samostojen, si mora sam priskrbeti spremljevalca, ki mu bo pomagal pri opravkih v zdravstvenih ustanovah in drugje.

Prostovoljni prevoz se uporablja za opravke v zdravstvenem domu, bolnišnici, lekarni in pri uradnih organih. V primeru, da je vozilo prosto, se ga lahko uporabi tudi za nujne opravke v najbližji trgovini s prehrano.

Prevozi se izvajajo z vozilom, ki je v lasti Občine Semič, na območju Bele krajine in vključno za opravke na območju do Novega mesta, od ponedeljka do petka, praviloma v času med 7. in 16. uro. Občina Semič skrbi za brezhibnost vozila in za stroške goriva. Parkirnino plača uporabnik prevoza.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj