S fronto nevarnost viharnega vetra, toče, nalivov

0
621

Zvečer in v prvem delu noči na ponedeljek bodo ob nevihtah možni močnejši nalivi, viharni veter in toča. Nevihte se bodo najprej pojavljale v zahodni in severozahodni Sloveniji, postopno pa tudi drugod po državi.

Iznad Alp se hladna fronta premika proti V in bo jutri prešla tudi naše kraje. Zelo močnih nalivov bodo deležni tudi na Poljskem. Fronta bo vplivala tudi na vreme na Hrvaškem. Nevihte bodo nastajale tudi na Jadranu. Na severnem bo zapihala močna burja, na jugu Jadrana jugo. Vendar dežja ne bo veliko.

Prehod fronte bo izrazit, saj bodo na Severnem Primorskem, Gorenjskem, pa tudi na Koroškem in Štajerskem nastajale močnejše nevihte z močnimi sunki vetra, nalivi in tudi točo. Proti jutru bodo padavine zajele tudi preostali del države. Ob prehgodu fronte se bo tudi ohladilo, ampak ne še zjutraj. Nad 20 bo ob morju, drugje pa od 16 do 19 stopinj Celzija.

Jutri bo spremenljivo oblačno s pogostimi padavinami. Dopoldne lahko kakšna močnejša nevihta še nastane tudi na območju Dolenjske, Posavja in Bele krajine. Padavine bodo popoldne od zahoda slabele in do večera večinoma povsod ponehale. Najkasneje na JV Slovenije. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Zaradi lokalno močnih nalivov lahko ponekod narastejo tudi hudourniki in manjši potoki.

Zaradi dežja se bo ohladilo.++Ponekod tudi za dest stopinj, saj bodotemperature le od 21 do 25 stopinj, poletno vroče bo ostalo le na Primorskem, kjer bo do 29 stopinj Celzija.

Jutri bo v gorah oblačno in megleno. Nastanejo lahko močnejše nevihte. Do popoldneva se bo predvsem v Julijcih delno zjasnilo. Pihal bo zmeren SV. Temperatura na 1500 m bo okoli 12, na višini Kredarice pa bo jutri kar mrzlo, živo srebro se bo povzpelo le do 6 st.

Ohladitev bo zelo kratkotrajna, kajti v torek bodo temperature višje. Možnost za krajevne nevihte in plohe bo zelo majhna. Sončno bo. Zjutraj bo okrog 15 st, popoldne pa okoli 27. Temperature bodo z vasakim dnem višje. Tudi v sredo bo sončno. Najnižje temperature bodo okoli 17, najvišje pa vse do 28 st. Tudi v četrtek bo podobno. Vroče bo. Najvišje temperature bodo okoli 29, na Primorskem tudi preko 30.++

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj