S fronto nižje temperature, a k sreči brez pozebe

0
128

Vreme v severni polovici Evrope bo v naslednjih dneh krojil obsežen anticiklon s središčem nad jugom Skandinavije. Alpe bodo jutri na njegovem robu, zato bo vreme suho, ampak precej oblačno in vetrovno. Veliko dežja bo v zahodnem in osrednjem delu Sredozemlja, v Kvarnerju bo zapihala zelo močna burja, ki bo v sunkih dosegala hitrosti do 150 km/h.

Pri nas bo ponoči oblačno s pogostim dežjem, še bo nastala kakšna nevihta, ampak količina padavin ne bo velika. Pihal bo bo SV veter, na Primorskem se bo krepila burja, tukaj bo večinoma ostalo povsem suho. Do jutra bo dež v glavnem že ponehal. Zaradi oblakov in vetra, jutro ne bo hladno. Na Primorskem bo nekje 12 stopinj, v večjem delu Slovenije pa od 7 do 10 stopinj Celzija. Na Gorenjskem bo nekoliko manj, 5 stopinj.

Ponedeljek bo oblačen, le občasno bo skozi oblake pokukalo sonce. V notranjosti Slovenije bo pihal šibak vzhodni veter, na Primorskem pa zmerna, ponekod močna burja, ki bo lahko v sunkih presegla 100 kilometrov na uro. Ne bo tako toplo kot je bilo za vikend. Temperatura bo povsod ostala pod 20 stopinjami. Najtopleje bo na Primorskem, do 18 stopinj Celzija. V večjem delu Slovenije bo od 13 do 15 stopinj. Pod 10 stopinj bo na Gorenjskem.

V gorah bo ponoči zapadlo nekaj centimetrov snega, do jutra bodo padavine že ponehale, a bo čez dan ostalo večinoma oblačno. Pihal bo vzhodni veter, na 1500 metrov bosta 2, na 2500 metrov pa -1 stopinja.

Torek bo vetroven, pihal bo vzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. V severni Sloveniji bo prevladovalo sončno vreme, proti jugu bo oblakov vse več. Zjutraj bo okoli 5 stopinj, popoldne do 17. Sreda bo večinoma sončna, še bo pihal vzhodni veter, ki bo skrbel, da bo ponoči temperatura ostala nad lediščem. Četrtek bo povsem jasen, veter se bo začel umirjati in bo v noči na petek povsem ponehal. Zjutraj bo 4 stopinje, popoldne se bo temperatura v večjem delu Slovenije povzpela do 20.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj