S fronto plohe in nevihte, višje tudi sneg

0
261

V začetku novega tedna nas čaka vremenska sprememba, ki pa ne bo trajala predolgo. Tokrat nas bo po manj običajni poti z zahoda dosegla hladna fronta. Zapihal bo okrepljen zahodni veter, ki bo na Obali v sunkih dosegal hitrost do 90 km/h. Ohladitev bo pospremil ciklon, ki bo krojil nekoliko bolj kislo vreme vse do torka.

Čez dan nas čaka vremensko zanimiv dan z velikimi razlikami po državi. Dopoldne in del popoldneva bo še nekaj jasnine in še bo pihal jugozahodnik. Popoldne pa bo zahod že zajela fronta predvidoma v obliki nevihtne linije. Pooblačilo se bo nastajale bodo plohe, nevihte, lahko tudi izrazitejše. Občutno se bo ohladilo! Fronta bo do večera počasi napredovala proti vzhodu. V Pomurju bodo prve nevihte šele v večernem času. Medtem pa se lahko na zahodu celo prehodno razjasni.

Najvišje temperature bomo že zgodaj popoldne, saj se bo po prehodu fronte ohladilo. Na zahodu bo tako od 18 do 23 st., na vzhodu bo še okoli 25, 26. Do večera pa se bo v zahodni polovici in v osrednjem delu ohladilo za 10 st.c.

V gorah bo dopoldne še zdržalo, popoldne pa bodo nastajale nevihte, pihal bo zmeren do močan jugo. Po najvišjih vrhovih bo spet snežilo. Meja sneženja bo na okoli 1500 metrov.

V torek se bo blizu naših krajev še smukal ciklon, zato bo še nestabilno vreme z dežjem. Več padavin bo na vzhodu Slovenije. Proti večeru se bo na zahodu delno zjasnilo. Okoli 17 st. c. Od srede naprej pa spet zgodnje poletno vreme. Na severu lahko še nastane nekaj ploh. V četrtek se bo že ogrelo do 25 st. Še bolj toplo oz. kar vroče pa bo v nadaljevanju tedna. Bo zato večja verjetnost za nastanek neviht.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj