petek, 26 aprila, 2024
DomaSlovenijaS ponedeljkom konec PCT in ukinitev samotestiranja v šolah in brezplačnega hitrega...

S ponedeljkom konec PCT in ukinitev samotestiranja v šolah in brezplačnega hitrega testiranja

V ponedeljek se bomo le vrnili v nekoliko bolj normalne razmere sobivanja. Opustilo se bo spremljanje pogoja preboleli, cepljeni in testirani (PCT) povsod, razen v kritični infrastrukturi. Prav tako se s ponedeljkom ukinja brezplačno presejalno testiranje in samotestiranje s hitrimi antigenskim testi, je dejal minister za zdravje Janez Poklukar. Še naprej bo država krila hitro testiranje le za dejavnosti, kjer je to zahtevano. Ukinja se samotestiranje v šolah, kjer pa bo še naprej obvezno nošenje mask.

“Potem ko je vlada včeraj odpravila karantene in pogoj PCT za prehajanje državne meje, je danes sprejela stališče, da intenzivno nadaljuje s prilagajanjem ukrepov,” je na novinarski konferenci dejal minister za zdravje Janez Poklukar. Napovedal je, da bo s ponedeljkom, 21. februarja, povsod opuščeno preverjanje PCT-pogoja, razen v najbolj kritičnih dejavnostih, kot so bolnišnice in domovi za ostarele, ter v zaporih in prevzgojnih domovih.

Potrošnikom in zaposlenim tako ne bo treba več dokazovati pogoja PCT ob vstopu v podjetja, prodajalne ali trgovske centre, gostinske lokale ali pri koriščenju različnih storitvenih dejavnosti in v nastanitvenih obratih, kot so hoteli in apartmaji. Ob tem v trgovinah in pri ponudnikih storitev ne bo več omejitve dovoljenega števila ljudi v prostoru, brez omejitev bo potekala priprava, prevzem, strežba in uživanje hrane in pijače, ukinja se tudi omejitev delovnega časa. Kot so sporočili z vlade, se prav tako po novem sprošča delovanje diskotek in nočnih klubov.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča