S ponedeljkom spet javni prevoz

0
112

S ponedeljkom bo v Sloveniji po skoraj dveh mesecih ponovno stekel javni potniški promet, a se bo izvajal drugače kot pred epidemijo. Ob vnovičnem zagonu bodo morali potniki spoštovati več zaščitnih ukrepov, med drugim bodo morali ob vstopu v vozilo razkužiti roke, ohranjati priporočeno razdaljo in med vožnjo nositi zaščitno masko.

Voznike avtobusov bodo pred okužbo varovale posebne fizične pregrade, dokler s temi ne bodo opremili vseh avtobusov, pa bodo potniki v vozilo vstopali le na zadnjih vratih. Tako na avtobusih kot vlakih bo nameščeno razkužilo, ki ga bodo morali potniki obvezno uporabiti ob vstopu. Prav tako bodo morali nositi zaščitne maske. Priporočena razdalja med voznikom in potniki, kot tudi med potniki samimi, je 1,5 metra.

Ko bo vozilo prispelo na cilj in bodo potniki izstopili, ga bo treba prezračiti, pred novo vožnjo pa tudi razkužiti vse površine, s katerimi bi bili lahko potniki v stiku. Dokler ne bodo nameščene zaščitne pregrade z odprtino za prodajo vozovnic, teh na avtobusih ne bo mogoče kupiti, jih bodo pa potniki lahko kupili na nekaterih avtobusnih postajah.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj