S ponedeljkom zaprtje vseh šol in vrtcev

0
743

S ponedeljkom bodo šole in vrtci po vsej Sloveniji zaprli svoja vrata. Da gre “za ukrep, ki je v teh okoliščinah nujen”, je ob tem dejal premier v odhodu Marjan Šarec, ki je pristojnima ministrstvoma naročil, naj pripravita vse potrebno za zaprtje vzgojno-izobraževalnih ustanov. Zaprti naj bi bili tudi dijaški domovi.

Prihajajoči premier Janez Janša pa je preko Twitterja pozval vse starše, ki “si lahko že za jutri organizirajo varstvo, da svojih otrok ne pošiljajo v šole in vrtce”. Potrdil je, da pripravljajo ukrep, s katerim se s ponedeljkom zapirajo vse vzgojno-izobraževalne ustanove, vključno z dijaškimi domovi.

Ob tem je pozval župane, naj “pomagajo pri organizaciji varstva prioritetno za zaposlene v kritični infrastrukturi: zdravstvo, energetika, varnost, oskrba, komunala”.

Minister za šolstvo, ki opravlja tekoče posle, Jernej Pikalo pa bo vladi predlagal, da se vsem, ki so odsotni z dela, zagotovi 100-odstotno nadomestilo plače. Vlada sicer danes obravnava intervencijski zakon, po katerem bi staršem pripadlo bolniško nadomestilo v višini 80 odstotkov plače, 40 odstotkov bi krila država, 40 odstotkov pa delodajalec.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj