S prehodom fronte bolj znosne temperature

0
675

V južni polovici Slovenije bo ponoči jasno, medtem ko bo na severu že precej oblakov. Ob meji z Avstrijo lahko že nastane kakšna nevihta. S severnimi vetrovi bo že začel dotekati manj topel zrak, na Primorskem bo zapihala šibka burja. Zaradi oblačnosti in vetra bo jutro v večjem delu Slovenije zelo toplo. Marsikje se temperatura ne bo spustila pod 20 stopinj. Malce več svežine bo na JV, 16 stopinj bo na SZ Slovenije.

Dopoldne se bo oblačnost hladne fronte razširila nad večji del Slovenije, na severu bo že nastalo nekaj neviht. Bolj pestro dogajanje bo popoldne, ko bodo krajevne plohe in nevihte pogostejše. Vmes lahko tudi močnejše, a obsežnejših neurij s točo jutri na srečo ne pričakujemo. Največ sonca in najmanj neviht bo na Primorskem. Tukaj bo pihala šibka do zmerna burja in bo vroče, vse do 36 stopinj. V osrednji in JV Sloveniji bo malce nad 30, med 26 in 29 stopinj Celzija bo na severu države.

Razmere za obisk gora bodo neugodne oz. lahko nevarne. Že zjutraj in dopoldne bo nekaj neviht, pogostejše pa bodo sredi dneva in popoldne. Sprva bo pihal šibak, popoldne pa zmeren SV veter. Na 1500 metrov bo popoldne okoli 17 stopinj, na 2500 metrov 10.

Nedelja bo deloma sončna in deloma oblačna, kakšna nevihta bo nastala le na SZ Slovenije. Pihal bo SV veter, na Primorskem burja. V notranjosti Slovenije bo temperatura ostala pod 30 stopinj, na Primorskem do 32. Ponedeljek bo večinoma oblačen, pojavljale se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Torek bo delno jasen in suh, še bo pihal SV veter, temperature bodo prijetne, pod 30 stopinj bo.