S skoraj tremi promili vijugal po avtocesti

S skoraj tremi promili vijugal po avtocesti

-
0 650

Okoli 23. ure so bili novomeški prometniki obveščeni o nevarnem ravnanju voznika, ki naj bi na avtocesti iz smeri Ljubljane proti Novemu mestu, vijugal po vseh pasovih in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti so kršitelja izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da je 58-letni voznik iz Ljubljane vozil močno pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,33 miligramov alkohola (2,77 g/kg). Kršitelja so odpeljali v prostore za pridržanje, mu odvzeli vozniško dovoljenje in poskrbeli za vozilo. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznik tovornega vozila pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo

Trebanjski policisti so bili okoli 14.30 obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru gostinskega lokala v Trebnjem. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v
parkiran avtomobil in ga poškodoval. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,76 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev cestno prometnih predpisov na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Trčil v vlak

Okoli 9.30 so bili trebanjski policisti obveščeni o prometni nesreči v Štefanu pri Trebnjem. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 37-letni voznik osebnega avtomobila, ki ni upošteval prometne
signalizacije in je zapeljal na prehod ceste čez železniško progo v trenutku, ko je iz smeri Trebnjega pripeljal potniški vlak na katerem je bilo dvajset potnikov. V trčenju se ni nihče poškodoval, povzročitelju nesreče pa so policisti izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča pri kraju Jelovec

Nekaj po 18. uri se je zgodila prometna nesreča na regionalni cesti med Boštanjem in Jelovcem. Sevniški policisti so ugotovili, da je 36-letni voznik vozil osebni avtomobil iz smeri Tržišča proti Boštanju. Zaradi
neprilagojene hitrosti je zapeljal preko nasprotnega smernega vozišče in trčil v ograjo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico, so sporočili s PU Nm.

V Gorenjem Vrhpolju je dopoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit, z vlomom in tatvino pa povzročil za okoli 800 evrov škode.

Zasegli ukraden avtomobil

Policisti PP Metlika so na Kolodvorski ulici v Metliki našli in zasegli avtomobil Ford fiesta italijanskih registrskih oznak. Med preverjanjem so namreč ugotovili, da je bil avtomobil ukraden v Italiji, okoliščine pa še preiskujejo.