četrtek, 25 aprila, 2024
DomaVremeS toplega na malo manj, a še vedno daleč od mrzlega

S toplega na malo manj, a še vedno daleč od mrzlega

Ponoči nas bo dosegla hladna fronta, zato se bo oblačnost povsod zgostila. Dež na zahodu se bo nekoliko okrepil in se do sredine noči razširil nad večji del države. V bližini morja, kjer bo ozračje najbolj nestabilno, lahko nastane tudi kakšna nevihta. Zjutraj bodo padavine na skrajnem severu večinoma ponehale, drugod bo občasno še deževalo.

Kljub obratu vetra na hladnejšo SV smer posebnega mraza zjutraj ne bo. V večjem delu Slovenije bo od 10 do 12. Še za kakšni dve stopinji bolj toplo bo na Primorskem. Najmanj, okoli 7 stopinj, pa bo v zatišnih legah Gorenjske in Koroške, kjer bo med oblaki že lahko nekaj jasnine.

Tudi nadaljevanje dneva bo v severni Sloveniji delno oblačno in večinoma suho, drugod bodo še nastajale krajevne padavine, na Primorskem in Notranjskem bodo možne tudi posamezne nevihte. Izrazitejšega vetra jutri ne bo, temperature pa bodo zelo podobno jutranjim. Po nižinah vzhodne in osrednje Slovenije bo od 12 do 14 st. C. Podobno bo tudi na Gorenjskem in Notranjskem, na Primorskem pa bo okoli 17 st. C.

Po dveh dneh toplega JZ vetra se bo ponoči v visokogorje vrnila zima. Pobelilo bo predvsem lege nad okoli 2200 metri nadmorske višine, nižje pa bo za sneg še vedno nekoliko pretoplo. Tudi v petek bo po najvišjih vrhovih občasno še snežilo. Zapade lahko od 10 do 20 cm snega.

Sobota bo na Primorskem sončna, drugod bo veliko nizke oblačnosti, ponekod bo tudi rosilo. Tudi v nedeljo dopoldne bo po nižinah še nekaj nizke oblačnosti, popoldne pa bo povsod sončno. Precej jasno bo tudi ponedeljkovo jutro, ko se bodo temperature marsikje spustile pod ničlo. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča