sobota, 20 aprila, 2024
DomaŠportS Triglavom v Planico tudi otroci z JV Slovenije

S Triglavom v Planico tudi otroci z JV Slovenije

Ob zaključku sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih bodo junake zime z bučnim navijanjem tudi letos pospremili Otroci Triglava. »Tudi letos bomo v Planico peljali več kot  4.000 otrok, osebe s posebnimi potrebami in njihove spremljevalce. S tradicionalno akcijo že desetletja generacijam pričaramo brezskrben dan, ki mlade ljubitelje športa združuje v bučnem navijanju,« je pred začetkom zaključka svetovnega pokala v smučarskih skokih povedal Tadej Čoroli, član uprave Zavarovalnice Triglav.

Planico bodo letos obiskali tudi učenci treh dolenjskih osnovnih šol in osnovna šola iz Poljanske doline ob Kolpi. »Ogled skokov v Planici bomo letos omogočili mladim navijačem, ki prihajajo z Mirne Peči, Dolenjskih Toplic, Straže pri Novem mestu in Kostela.

Tradicionalna akcija Otroci Triglav v Planici zanje pomeni doživetje, ki bo učencem ostalo v lepem spominu. Opremljeni z navijaškimi pripomočki bodo zagotovo uživali v pestrem dogajanju in preživeli edinstven dan v družbi sovrstnikov. S to gesto jih želimo spomniti na trud in vztrajnost, ki ju vlagajo skakalci v uspešno izvedbo poletov, kar ob talentu in kančku sreče vodi do uspehov tudi sicer v življenju. Za uspeh se je potrebno potruditi, z uspehom je trud poplačan,« najmlajšim navijačem sporoča David Toporš, direktor novomeške območne enote Zavarovalnice Triglav.

Med več tisoč otroki bo letos za najboljše smučarske skakalce sveta navijala tudi Nika Križnar: »V veselje mi je, ko vidim številne otroke, kako z navdušenjem spremljajo tekmo in komaj čakam, da bom letos med njimi,« je povedala ena najboljših slovenskih smučarskih skakalk in ljubitelje smučarskih skokov vseh generacij povabila v dolino pod Poncami: »Ta konec tedna pridite navijati v Planico. Naj ta ostane kraj, ki slovi po rekordnem številu in navdušenju navijačev!«

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča