Samo Petje drevi po naslov svetovnega prvaka

0
60

Že danes, v soboto 22. 4., bomo izvedeli, če bomo Slovenci slavili novega svetovnega prvaka! Doslej je nekaj takega uspelo le slovitemu Conorju McGregorju v UFC – postal je svetovni prvak v kickboksu v kar dveh kategorijah!

Belokranjec Samo Petje, aktualni svetovni prvak v lahko kategoriji do 70 kg, se ta večer podaja na pohod na svoj že drugi svetovni naslov, Slovenija pa bo imela možnost podpreti domačega borca! V Hali Tivoli mu bo nasproti stal Nizozemec Eyevan Danenberg, FFC velter prvak, Gloryjev nokavter. Tokrat bo Petje poskušal nekaj še nevidenega, kar je le redkim uspelo doslej – podal se bo divizijo višje in poskusil postati svetovni prvak v velter kategoriji! Pred njima bo prvak težke kategorije Mladen Brestovac branil naslov proti Dževadu Poturku, ki so mu izmerili 12 kilogramov manj od njegovega nasprotnika.

V delu programa MMA je izpostavljen boj za ohranitev naslova Luke Jelčića v kategoriji do 70 kilogramov, prvič vzgodovini FFC-ja pa bo tudi boksarski dvoboj, v katerem bomo priče profesionalnemu debiju Hrvoja Sepa. Direktni prenos FFC 29 iz ljubljanske Hale Tivoli boste lahko spremljali tudi od 20.00 na Fight Channel World in na fightchanneltv.com