ponedeljek, 4 marca, 2024
DomaLokalnoSanacija občinskih cest v MO Nm

Sanacija občinskih cest v MO Nm

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, predsednica KS Birčna vas Majda Meštrić, predsednik KS Brusnice Ivan Kralj, predsednik KS Podgrad Marjan Erpe, predsednik KS Prečna Mario Krapež ter predsednik uprave izbranega izvajalca del CGP, d. d. Martin Gosenca so podpisali pogodbo za sanacije in preplastitve občinskih cest na območju Mestne občine Novo mesto v letu 2021 v vrednosti  369.620,61 evrov brez DDV. Dela, ki se bodo pričela v prihodnjih dneh, bodo trajala predvidoma do konca novembra 2021. Izvedla se bodo v petih krajevnih skupnostih na 19 cestnih odsekih v skupni dolžini 4,5 kilometrov.

Sanacije in preplastitve cest v letošnjem letu bodo potekale v krajevnih skupnostih Birčna vas, Brusnice, Podgrad in Prečna, ki bodo projekt tudi sofinancirale, v prenovo pa bo vključeno tudi cestišče v krajevni skupnosti Uršna sela. Odseki, ki bodo deležni prenove, se nahajajo na lokacijah Veliki Podljuben, Jama, Ruperč vrh, Bršljin, Žlebej, Sela pri Ratežu, Gorenje Kamenje, Turkova ulica, Gabrska Gora, Cerovci, Smolenja vas, Ždinja vas, Koroška vas, Prečna, Dolnja Težka Voda in Ljuben.

Skupno bo saniranih oziroma preplastenih 4,5 kilometrov občinskih cestnih površin, kar predstavlja 2,5 kilometra več kot v letu 2020. Mestna občina Novo mesto tako kontinuirano vlaga v cestno infrastrukturo s ciljem izboljšanja prometne varnosti.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča